Quantcast

V paketu Digi TV již testují programy STV - Jednotka a Dvojka

| redakce | tisk

Slovenská programová nabídka rumunské DTH platformy Digi TV se již brzy rozšíří o oba programy Slovenské televize - tj. Jednotka (STV1) a Dvojka (STV2).

V současné době se již na jednom z transpondérů Digi TV objevily 2 test kanály s identifikací STV1 a STV2 a patří právě programům Slovenské televize. Zahájení řádného vysílání kanálů Jednotka a Dvojka v Digi TV je naplánováno na 1.8.2006.

Pro Slovenskou televizi to bude historický okamžik. Poprvé budou moci abonenti satelitní pay-tv přijímat i programy veřejnoprávní televize z jednoho paketu. Konkurenční pay-tv UPC Direct (na Slovensku nyní označovaná jen jako Direct) působí na slovenském trhu již téměř šest let a zatím programy STV nenabízí a jsou to poslední z terestrických kanálů, které UPC Direct zatím neobsahuje. Česká nabídka UPC Direct obsahuje všechny 4 programy České televize, TV Prima a také TV Nova. Maďarská nabídka zahrnuje oba programy Magyar TV a také komerční terestrické kanály.

Parametry kanálů STV v paketu Digi TV:

satelit: Intelsat 10-02 (1°W)

STV 1
SID: 2880
VPID: 619
APID: 852

STV 2
SID: 2890
VPID: 620
APID: 853

Oba signály STV1 a STV2 jsou zakódovány systémem Nagravision 2 CAS6. Pro příjem bude zapotřebí satelitní komplet Digi TV s min. základní programovou nabídkou.





Reklama




Vybrané články