Quantcast

Digi TV plánuje přechod na Nagravision 3

| redakce | tisk

Multiregionální satelitní placená služba Digi TV, jako poslední z platforem využívající zastaralý systém Nagravision 2, přejde na novější generaci kódovacího systému švýcarského softwarového domu Kudelski - Nagravision 3. Důvodem je slabé zabezpečení systému proti neautorizovanému příjmu. Na ilegálních dekodérech (EMU software, moduly) je v současné době možné přijímat celou nabídku Digi TV. Tento fakt způsobuje operátorovi značné finanční ztráty.

Přechod na Nagravision 3 si vyžádá plošnou výměnu dekódovacích karet Digi TV ve všech šesti krajinách, kde operátor nabízí své služby - v České republice, na Slovensku, v Maďarsku, Rumunsku, Srbsku a Chorvatsku. Proces výměny karet bude podle neoficiálních informací zahájen v únoru příštího roku. Akce bude dokončena v květnu 2008.

Na vyšší verzi Nagravision již přešla portugalská pay-tv TV Cabo (satelity Hispasat, 30°W), španělská Digital+ (satelity Astra, 19,2°E a Hispasat, 30°W) a nyní na vyšší verzi upgraduje také polská služba Cyfrowy Polsat (Hot Bird, 13°E) a Premiere (Astra, 19,2°E).

UPOZORNĚNÍ: Tato zpráva má pouze informační charakter. Neslouží jako návod pro pirátský příjem digitální satelitní televize a ani jej nepodporuje. Pro příjem placené televize si obstarejte řádné předplatné pay-tv, která je v dané zemi dostupná.

zdroj: solideurope.sk





Reklama




Vybrané články