Quantcast

První španělský HD kanál odstartoval na Astře

| Martin Vyleťal | tisk

Na satelitním systému Astra (19,2°E) zahájil pravidelné vysílání první španělský program ve vysokém rozlišení. Program se jmenuje Canal+ HD a je součástí placené televize Digital+ společnosti Sogecable na satelitu Astra (19,2°E).

Canal+ HD přináší prémiový obsah - filmy, seriály, sportovní eventy a letos v HDTV nabídne všech 31 zápasů v evropského fotbalového Championship.

Společnost Sogecable podepsala v říjnu loňského roku s SES Astra smlouvu na další transpondérovou kapacitu pro digitální TV vysílání a přenos programů ve vysokém rozlišení. Sogecable si nyní dlouhodobě zajistilo celkem 11 transpondérů na satelitním systému Astra.

SES Astra bude nyní ve spolupráci se Sogecable propagovat novou HD nabídku, spolupracovat včetně komerčních a marketingových služeb pro podporu výrobců zákazníků a TV diváků.

SES Astra po startu Canal+ HD přenáší celkem 29 programů v high definition TV. Přes satelity Astra vysílají v HD vysílatelé jako BSkyB, BBC, Discovery, National Geographic, CANAL+, M6, TF1 a Premiere. Provozovatel satelitů Astra očekává, že do konce roku 2010 bude přenášet okolo 100 HD programů.





Reklama




Vybrané články