Quantcast

12 kanálů na Astře vysílá olympiádu v HDTV

| redakce | tiskobrázek k článku: 12 kanálů na Astře vysílá olympiádu v HDTV

Celkem 12 televizních kanálů vysílá ve vysokém rozlišení (HDTV) přenosy a záznamy z letních olympijských her z Pekingu. Jde o bezplatné a placené kanály pokrývající většinu evropských trhů. Vyplývá to z reportu společnosti SES Astra, provozovatele satelitních systémů Astra.

Přes satelity Astra se vysílá 42 programů ve vysokém rozlišení a v tomto směru patří SES Astra k předním satelitním operátorům s HD vysíláním. Dnes již více než 1 milion evropských domácností přijímá programy v HDTV ze satelitů Astra.

Olympiádu v HD vysílá pro Velkou Británii televize BBC HD, ve Francii France 2 HD a Canal+ HD v Německu Anixe HD, v Polsku TVP HD, na Slovensku STV3 HD (Trojka), v Nizozemí 1 HD, v Belgii één HD, ve Španělsku Teledeporte HD, ve Švédsku Viasat HD a SVT HD a v Rakousku ORF HD.

"Jsme potěšeni z rozsáhlého pokrytí olympijských her Peking 2008, celosvětově nejvýznamnější sportovní události. Rostoucí počet vysílatelů s olympiádou v HD a výběrem našeho satelitního systému ukazuje, že se v Evropě rozšiřuje HD a infrastruktura pro HD vysílání. Pokrytí olympiády v HD významně zvyšuje možnosti příjmu diváků a pomáhá propagovat HD napříč Evropou," uvedl Alexander Oudendijk ze společnosti SES Astra.





Reklama




Vybrané články