Quantcast

Nova HD na nových ID, HD test na Skylinku

| Martin Vyleťal | tisk

Satelitní diváci dnes zaregistrovali další změny na satelitní platformě Skylink u programu Nova HD. Kanál dnes ráno změnil ID a PIDy, což v praxi znamená, že pro příjem je nutné program Nova HD znovu naladit. Stanice se stále vysílá z dočasného transpondéru.

Program Nova HD se nyní vysílá na service ID 5038, video PID 4000, audio PID 4160 stále na kmitočtu 11,797 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4 na družici Astra 1E (23,5°E) v systému CryptoWorks pro karty společnosti Trade and Technology. Podle Jaromíra Glisníka, výkonného ředitele společnosti TradeTec (Trade and Technology), budou zhruba do 15.10. probíhat technické testy v distribuci programu Nova HD a je tedy proto možné, že k nějakým změnám ještě může ve vysílání a příjmu kanálu ještě docházet.

Na stejném transpondéru jako je Nova HD se dnes odpoledne objevil test kanálu Eurosport HD. Jedná se zatím jen o technické testy na transpondéru s kompresním formátem MPEG-4. Ostré vysílání stanice Eurosport HD se přesune na kmitočet 10,803 GHz, polarizace horizontální, SR 22000, FEC 5/6, DVB-S, kde bude vysílat spolu s Trojkou (STV3). Na tuto frekvenci se přestěhuje i Nova HD jakmile budou vyřešeny technické problémy s distribucí programu na satelit.

Eurosport HD bude vysílat s českým, anglickým a holandským komentářem. Program bude součástí nabídky HD Plus na kartách Skylink v České republice a na Slovensku a také v rámci nabídky pay-tv Canal Digitaal.





Reklama




Vybrané články