Quantcast

Technisat ukončil provoz TechniRadio

| Martin Vyleťal | tiskobrázek k článku: Technisat ukončil provoz TechniRadio

Německý výrobce set-top-boxů a zábavní elektroniky ukončil 30.9.2008 satelitní vysílání placeného balíčku rozhlasových kanálů známého jako TechniRadio. Diváci postupně přišli o 18 tématických audio kanálů.

Paket TechniRadio se vysílal přes satelit Astra 1G (19,2°E), na kmitočtu 12,604 GHz, polarizace horizontální, SR 22000, FEC 5/6, DVB-S v systému podmíněného přístupu Conax. V nabídce bylo až 18 audio stanic s hudbou a mluveným slovem. K 1.9.2008 došlo k poměrně zásadní redukci nabídky. V paketu se po dobu jednoho měsíce vysílalo už jen 10 audio stanic - Euroklassik 1, Star*Sat Oper, Star*Sat Gold, Star*Sat Country, Star*Sat Hit-Express, Star*Sat Easyti, Star*Sat Melodie, Star*Sat Jazz, Star*Sat Klassik a free-to-air stanice Radioropa Berlin. Na tomto kmitočtu od dnešního dne naleznou jen test TV kartu s logem Technisat bez jakékoliv informace o důvodu ukončení vysílání programů.

Z webových stránek techniradio.de zmizely všechny informace o existenci paketu TechniRadio. Na webu Technisatu také není žádná informace o ukončení placené audio služby a z těchto kroků lze jenom odhadnout, že služba skončila z důvodu nízkého zájmu spotřebitelů o placený audio obsah. Dekódovací karty Technisatu lze nyní využít pro příjem balíčku MTV Unlimited, který je nadále k dispozici.





Reklama




Vybrané články