Quantcast

Český rozhlas dnes rozšířil své digitální vysílání

| redakce | tisk

Od středy 1. října 2008 mohou posluchači naladit stanice Českého rozhlasu společně s programy České televize v digitální kvalitě z vysílačů Plzeň - Krašov (kanál 34), České Budějovice - Kleť (kanál 49) a Praha/Střední Čechy - Cukrák (53. kanál).

Nabídku Českého rozhlasu v tzv. veřejnoprávní síti DVB-T tvoří stanice Český rozhlas 1 - Radiožurnál, Český rozhlas 2 - Praha, Český rozhlas 3 - Vltava, Český rozhlas 4 - Radio Wave, ČRo Rádio Česko (včetně Českého rozhlasu 6, který vysílá od 18.00 do 24.00 hodin), Český rozhlas Leonardo a Český rozhlas D-Dur.

Posluchači mohou nalézt více informací, včetně map pokrytí, seznamů přijímačů vhodných pro poslech rozhlasu v DVB-T a dalších užitečných rad, na speciálních stránkách www.rozhlas.cz/digital.

Do konce října pak veřejnoprávní síť zahájí vysílání na nových kmitočtech i v oblastech, kde zatím vysílá dočasná síť A, tedy v severních Čechách, na Domažlicku, Brněnsku, Ostravsku a v Praze ze žižkovského vysílače. Tím bude moci programy Českého rozhlasu, včetně těch digitálních, poslouchat přes televizní síť polovina obyvatel ČR.

zdroj: PR ČRo





Reklama




Vybrané články