Quantcast

Z1 chce od prosince vysílat na Ústecku

| redakce | tiskobrázek k článku: Z1 chce od prosince vysílat na Ústecku

Česká zpravodajsko-publicistická stanice Z1 se zřejmě již začátkem prosince letošního roku objeví v rámci digitálního zemského vysílání (DVB-T) na Ústecku. Dnes o tom novináře informoval generální ředitel stanice Martin Mrnka.

Ústecko se po Praze, Brně, Ostravě a Plzni stane dalším regionem, kde bude možné kanál Z1 naladit na klasickou pozemní anténu v rámci. Společnost První zpravodajská, která drží licenci na vysílání Z1, již jedná se společností Czech Digital Group ohledně vysílání na dalším území republiky.

"Máme nabídku, že bychom od 1. prosince rozšířili vysílání do severních Čech. Počet obyvatel, kteří nás budou moci sledovat (přes DVB-T), by tak stoupl z 32 na zhruba 41 procent," uvedl Mrnka. Stanice by měla vysílat z vysílače Buková hora, kde se již vysílá dočasný multiplex A společnosti České Radiokomunikace s programy ČT1, ČT2, ČT24, ČT4 Sport a TV Nova.

Z1 začala vysílat první červnový den letošního roku. Vedle pozemních vysílačů je dostupná v kabelových sítích, IPTV a také na satelitu Astra 1E (23,5°E, freq. 11,992 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4).

zdroj: Česká Media





Reklama




Vybrané články