Quantcast

Hello HD chce expandovat. Zavítá do ČR a na Slovensko?

| Martin Vyleťal | tisk

Maďarská satelitní placená televize Hello HD je připravena ke své expanzi po zemích střední a východní Evropy. Do jednoho roku chce působit v Chorvatsku a ve Slovinsku. Hello HD se vysílá ze satelitu Eurobird 9 (9°E) v systému podmíněného přístupu Conax.

Hello HD je jedinou satelitní platformou v regionu střední Evropy (s výjimkou Polska, Rumunska a nově také České republiky a Slovenska), která nabízí programy ve vysokém rozlišení (HDTV). V nabídce Hello HD jsou programy M1 HD, HBO HD Hungary, Eurosport HD, MusicMAX HD, MusicMAX Adult HD, Filmbox HD Hungary, National Geographic HD a History Channel HD. Ze stejného satelitu free-to-air jsou dostupné stanice Luxe TV HD a Melody ZEN TV HD.

Podle vyjádření zástupce Hello HD pro BroadbandTVNews se platforma nepovažuje za konkurenci k maďarským multikanálovým službám Digi TV a UPC Direct, spíše vyplňuje mezeru na tamním satelitním trhu.

V chorvatské a slovinské nabídce Hello HD se mohou objevit mezinárodní kanály National Geographic HD, History Channel HD a Eurosport HD. Všechny ostatní programy mohou být jako bonus - tedy i MusicMax HD a MusicMax Adult HD, které jsou v dostupné v SD verzi v chorvatské nabídce Digi TV. Hello HD se již brzy stane distribuční platformou prvního dětského programu ve vysokém rozlišení - Bebe TV HD. Zatím se neočekává, že Hello HD se vstupem na nové trhy si objedná další transpondér pro lokální programy.

Platforma Hello HD odstartovala v květnu letošního roku a je ve vlastnictví společnosti HD Platform Ltd, kterou vlastní společnost British Watchcable.

Vlastník Hello HD si již v létě zaregistroval domény hellohd.cz a hellohd.sk a je tedy pravděpobné, že bude usilovat i o české a slovenské diváky.

zdroj: satelitv.net





Reklama




Vybrané články