Quantcast

Premiere má zřejmě problém s pirátstvím v NDS

| redakce | tiskobrázek k článku: Premiere má zřejmě problém s pirátstvím v NDS

Systém podmíněného přístupu NDS Videoguard, který byl nedávno vybrán platformou Premiere pro lepší zabezpečení obsahu, se stal obětí útoku hackerů. Od 30. září je možné s emulátory přijímat vybrané programy v systému NDS. Premiere doposud používala jako svůj hlavní systém Nagravision, který se ve všech verzích stal útokem hackerů.

Podle informací DF došlo k zneužití systému Videoguard při aktualizaci firmware v set top boxech Premiere s NDS Videoguard.

Již v srpnu se objevily první informace o tom, že Premiere bude mít problémy se super systémem NDS Videoguard. Hackeři se začali o tento systém velmi zajímat. Od 30. září se na internetu objevil nový vPlug 2.3.8 určený pro DVB karty, které mají dočasnou podporu pro příjem některých programů paketu Premiere.

Na EMU bylo možné dekódovat programy Premiere Direkt, Blue Movie, jeden z erotických kanálů a také programy Premiere 1-4. Příjem ostatních stanic nebyl potvrzen.

Doposud byl systém NDS uznáván jako jeden z nejbezpečnějších systémů na světě i když odborníci v této věci věděli, že to není pravda. Systém NDS může mít nyní problémy, což mohou pocítit i velké satelitní platformy jako Sky Digital, Sky Italia, Viasat nebo německé kabelové sítě jako Tele Columbus.

NDS a Premiere zatím nereagovala na zprávy o pirátském příjmu programů Premiere. Neoprávněné dekódování programů je nelegální a hrozí odnětí svobody.

zdroj: digitalfernsehen.de,satkurier.pl





Reklama




Vybrané články