Quantcast

Brzy bude rozhodnuto o prodeji Digital+

| redakce | tisk

Španělská mediální skupina Prisa v příštím týdnu rozhodne p prodeji digitální satelitní platformy Digital+. Informaci potvrdil Juan Luis Cebrian. Dne 3. prosince na valné hromadě akcionářů skupiny Prisa rozhodnou o prodeji Digital+ za 2 miliardy euro. Platforma vysílá ze satelitů Astra (19,2°E) a Hispasat (30°W).

Podle neoficiálních zdrojů je 15. prosinec datem, kdy bude přijato konečné rozhodnutí. Vše nasvědčuje tomu, že kupujícím bude konsorcium dvou firem složené ze španělské společnosti Telefónica a francouzské mediální skupiny Vivendi. Obě společnosti chtějí společné převzít Digital+.

Digital+ má více než 2 miliony abonentů. Pokud Telefónica koupí tuto platformu, může mít problémy s antimonopolním úřadem a Brusel může transakci zablokovat. Placená televize Imagenio společnosti Telefónica má téměř 600 tisíc zákazníků. Do převzetí se zapojila i skupina Vivendi, která nechce připustit, aby News Corp. nebo její některá ze společností koupila Digital+. Vivendi by ztratila kontrolu nad dalším trhem a znamenalo by to i změnu v systému podmíněného přístupu.

Pokud Digital+ nebude nyní prodán, Prisa bude muset najít způsob, jak získat nezbytné prostředky na splácení úvěru 1,950 miliard euro. Lhůta vyprší v březnu 2009. Prisa ohodnotila Digital+ na 3 miliardy euro. Vzhledem k problémům s prodejem a finanční krizí nenašla žádného investora. Reálná hodnota za Digital+ je okolo 2 miliard euro.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články