Quantcast

Ruská A-One vstupuje na Ukrajinu z pozice 39E

| redakce | tisk

Dne 1. června 2009 zahájil Alternativní hudební kanál A1 své oficiální vysílání na Ukrajině. Do konce května probíhalo testovací vysílání na družici Sirius 4 (4,8°E). Řádný provoz televize A1 pro ukrajinský trh byl zahájen na řeckém satelitu Hellas Sat 2 (39°E).

Program A-One se vysílá pro Ukrajinu na telekomunikačním satelitu Hellas Sat 2, na kmitočtu 11,512 GHz, polarizace horizontální, SR 30000, FEC 7/8, DVB-S. Vysílání není kódováno, takže signál mohou přijímat všichni satelitní diváci v dosahu signálu svazku. Pro příjem transpondéru je v Česku nutná parabola o průměru okolo 140 cm.

Vysílání A1 je odbavováno ze serveru v Kyjevě. Brzy se objeví první originální ukrajinské pořady. Podle generálního ředitele ruské stanice A-One Michaila Evgrafova bylo zahájeno nezávislé vysílání A1 v Ukrajině. Je to první případ zcela nezávislé televizní stanice pod značkou A-One v jiné zemi.

První alternativní hudební kanál A1 na Ukrajině je naprosto nezávislý a to jak po obchodní, tak i právní stránce. Přitom koncepce kanálu se nezměnila.

V současné době může stanici A One přijímat více než 4,5 milionů lidí na Ukrajině.

Původní ruská mutace A-One je šířena na dvou satelitech - Eutelsat W4 (36°E) a ABS 1 (75°E). V obou případech je signál FTA. Příznivější příjmové podmínky jsou z pozice 75°E.

zdroj: vsetv.com





Reklama




Vybrané články