Quantcast

RSCC za problémový Express AM2 dostane 1,1 miliardu rublů

| redakce | tisk

Ruská společnost Ingosstrakh IJSC vyplatí satelitnímu operátorovi RSCC celkem 1,1 miliardy rublů z pojištění za problémový telekomunikační satelit Express AM2, který pracuje na pozici 80 stupňů východně. Družice byla vynesena 30. března 2005 nosnou raketou Proton.

Technické potíže na družici Express AM2 byly poprvé evidovány v září a prosinci 2007, kdyby byly zjištěny anomálie v napájení satelitu. Problém se krátkodobě podařilo odstranit. Další potíže se projevily v květnu 2008.

Studie prováděné ruskými a zahraničními experty, plně potvrdily původní hypotézu o závadě, která vyústila v částečné ztráty satelitu. Express AM2 je z těchto důvodů schopen pracovat jen 10 hodin denně. Problémy se v současnosti nejvíce týkají poskytovatele placené televize Orion Express a dále poskytovatelů připojení k internetu.

Ingosstrakh IJSC je přední společností v Rusku, která nabízí pojištění satelitů (Express-A1, Express-A2, Express-A3, Express-AM1, Express-AM2, Express-AM3, Express-AM11, Express-AM22, Express-AM44, Express-MD1. V roce 2000 podnik musel RSCC vyplatit 12,5 miliard dolarů za ztrátu družice Express A1.

zdroj: tele-sat.info





Reklama




Vybrané články