Quantcast

Technické problémy vyřadily Óčko ze satelitu a DVB-T

| Martin Vyleťal | tisk

Česká hudební a lifestylová stanice Óčko řeší od dnešního odpoledne technické problémy. Po odpolední bouřce, která se přehnala Prahou, došlo k výpadku modulace obrazu i zvuku televize a to jak na satelitu (Astra 1E, 23,5°E, freq. 10,862 GHz, pol. H, SR 22000, FEC 5/6), tak i v digitální terestrické síti 3 společnosti Czech Digital Group.

Důvodem výpadku signálu je technický problém - bouřka zničila jednu z komponent na uplinku televize Óčko - konkrétně vlnovod. Náhradní komponentu Óčko nemá a čeká na její dodání z Německa, což by mělo být do 24 hodin.

Společnost Czech Digital Group (CDG) šíří ve své DVB-T síti signál, který odebírá ze satelitu. Během několika hodin bude na Kavčí Hory dopraven náhradní signál ze záložní distribuční sítě, který pak bude vkládat do DVB-T multiplexu 3. V nejkratší možné době opět divákům nabídne jednu ze stanic, kterou má ve své nabídce.

Satelitní diváci a klienti jiných platforem (kabelová síť, IPTV, satelitní platforma Digi TV), které jsou závislé na signálu Óčka na Astře 1E, musí vyčkat na vyřešení vzniklých problémů.





Reklama




Vybrané články