Quantcast

RTL Klub opustil platformu Skylink

| Martin Vyleťal | tisk

Satelitní platformu Skylink, která je šířena prostřednictvím satelitů Astra 1G a Astra 3A na pozici 23,5°E), opustil maďarský komerční kanál RTL KLUB. Program vstoupil do nabídky Skylink 13.5.2009 a až do odpojení signálu byl šířen v testovacím režimu - k programu neměli přístup zákazníci platformy.

Ve stejný den s programem RTL KLUB do nabídky Skylinku vstoupily i další maďarské stanice - M1, M2 a Duna TV. Ty se zatím v této satelitní síti nadále vysílají. Přístup k signálům nadále není umožněn zákazníkům.

Důvody odpojení přední maďarské komerční stanice RTL KLUB nejsou známé. Podle neoficiálních informací zatím nedošlo k dohodě s provozovatelem stanice ohledně šíření programu v rámci paketu.

Zbývající trojice maďarských stanic M1, M2 a Duna TV se nadále vysílá na družici Astra 1G (23,5°E), na kmitočtu 11,798 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S v kódu CryptoWorks. Ve stejném paketu byla odpojena test karta, která diváky HD nabídky informovala o přesunu stanic Nova HD a Eurosport HD na nový transpondér.

Maďarské programy Skylinku mají být určeny pro početnou maďarskou komunitu, která žije na Slovensku. Z hlavních kanálů ale vedle odpojené stanice RTL KLUB chybí i druhá komerční stanice TV2.





Reklama




Vybrané články