Quantcast

Skylink testuje na Infokanálu extrémně nízké datové toky

| Martin Vyleťal | tisk

Satelitní platforma Skylink (Astra, 23,5°E) v posledních týdnech opakovaně testuje na tzv. neveřejných programových pozicích. Na kanálech, které nejsou určeny pro koncové diváky, se testují extrémně nízké datové toky.

"Na pozici označené Infokanal testujeme různé metody zobrazování informací a jejich důsledky na požadovaný datový tok a kompatibilitu přijímačů," uvedl webu parabola.cz důvody šíření Infokanálu za platformu Jaromír Glisník, výkonný ředitel společnosti TradeTec.

"Jednoduše laborujeme s různými obrázky, texty a podobně a testujeme jejich zobrazení na různých přijímačích i zobrazovačích při extrémně nízkém datovém toku. Je to projekt s poměrně nízkou prioritou, tak to bude jistě nějakou dobu trvat. Občas to není ke koukání a rozhodně testy nechceme uvolnit pro sledování mimo firmu," říká Jaromír Glisník. "Předvolba není určena pro žádnou novou TV stanici," dodal.

Infokanál Skylinku se vysílá na satelitu Astra 3A (23,5°E), na kmitočtu 12,565 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 2/3, DVB-S v systému CryptoWorks. Dříve probíhal podobný test na freq. 11,798 GHz, pol. H, kde muselo být testování ukončeno z důvodu zařazení maďarských programů M1, M2, Duna TV a RTL Klub.





Reklama




Vybrané články