Quantcast

Dreambox - vše v jednom

| Tisk

Pokročilejší uživatelé multimediálních přístrojů Dreambox ať už modelu 7000S či nového 5620S potřebují k instalacím a nastavováním přístroje hned několik programů - FTP klienta, setting editor, telnet-klienta či program pro instalaci nového firmware. Uživateli se v počítači hromadí tolik programů a proto přichází na řada otázka: Najde se nějaké lepší, komfortní řešení?

Zajímavý nový projekt - software DCC (Dreambox Control Center) je ideálním složením několika programů v jeden. Program DCC nás velmi zaujal a proto jsme se rozhodli Vám jej krátce představit. K popisu jsme využili nejnovější verzi DCC 1.10b, která byla v době psaní článku k dispozici.

CO VŠECHNO V PROGRAMU DCC NAJDEME...
Základní nabídka programu má v současnosti 5 hlavních položek, které najdeme v levé části DCC - "Configuration", "Tools", "Telnet", "FTP", "WebBrowser". Co najdeme pod jednotlivými části DCC již napovídají názvy. Pojďme si blíže představit některé možnosti DCC.

Dreambox Control Center

Menu "Configuration" obsahuje základní nastavení programu - nastavení IP adresy počítače, Dreamboxu, přístupového jména a hesla či jazyk ve kterém s námi má program komunikovat. K dispozici je zatím pouze anglické, německé, holandské, francouzské, italské a polské menu. České či slovenské zatím nemá.

Menu "Tools" má v současnosti 5 sub-menu. Můžeme zde aktualizovat firmware ve flash paměti, instalovat DreamFlash, poslat speciální příkazy či zazálohovat/ obnovit setting v přístroji.



V menu "Telnet" najdeme, jak již název napovídá telnetového klienta. Vedle něj program nabízí i "přimountování" HDD, USB disku či paměti CF. Možnosti zdaleka nekončí. Vedle vkládání uživatelských skriptů můžeme zde zformátovat konkrétní zařízení.

Menu "FTP" obsahuje FTP klienta. Odtud lze z/do Dreamboxu kopírovat soubory. Ze sub-menu "Recordings" můžeme překopírovat přes síť filmy z HDD v Dreamboxu do HDD v počítači.

V menu "WebBrowser" nám DCC zatím nabízí jen listování mezi televizními či rozhlasovými programy a zaznamenanými pořady.

ZÁVĚR
Uživatelé Dreamboxu dostávají do rukou velmi povedený nástroj pro veškeré operace s multimediálním přístrojem. A teď to nejdůležitější: program DCC je šířen jako freeware (zdarma). Aktuální verzi programu si můžete stáhnout z našich stránek Parabola.cz z rubriky Software - Dreambox.

redakce





Reklama




Vybrané články