Quantcast

ARD a ZDF nabídnou olympijské kanály

| Tisk

Německé veřejnoprávní kanály ARD a ZDF nabídnou po dobu konání letních olympijských her (OH), které se konají od 14.srpna do 29.srpna v řeckých Athénách, speciální kanály OH. Diváci, kteří přijímají programy ARD/ZDF z digitálního přenosu se mohou těšit na celkem 4 nekódované sportovní TV kanály z OH, které přechodně nahradí současné tématické kanály ARD a ZDF - Eins Muxx, Eins Extra, ZDF Theaterkanal a ZDF Dokukanal.

Kanály OH budou pojmenovány Athen 1, Athen 2, Athen 3 a Athen 4. Stanice Athen 1 a 4 najdeme v paketu ARD Digital místo kanálů Eins Extra a Eins Muxx, kanál Athen 2 dočasně nahradí původní ZDF Dokukanal a Athen 3 pak nahradí ZDF Theaterkanal.

A co jednotlivé kanály nabídnou? Televize ARD a ZDF již zveřejnily předběžný plán toho, co jednotlivé kanály nabídnou.

Athen 1: plavání, jízda na koni, plachtění, cvičení, stolní tenis
Athen 2: Kolo, lehká atletika, plážový volejbal, tenis, badminton, od 26.srpna navíc: basketbal, taekwondo
Athen 3: veslování, kánoe, box, házená, šermování
Athen 4: hokej, fotbal, volejbal, košíková, judo

Paralelně k přenosům nabídnou jak ARD, tak i ZDF interaktivní služby v MHP k olympijským hrám. Divák zde najde informace k programu, krátké zprávy, informace o medajlích a portréty sportovců. Všechny interaktivní aplikace se vysílají na bázi evropského standardu MHP (Multimedia Home Platform). Pro příjem MHP je nutný set top box s podporou MHP.

Na závěr připomeňme, kde najdeme multiplexy německých veřejnoprávních kanálů ARD a ZDF. Paket ARD Digital se vysílá na družici Astra 19,2°E, na kmitočtech 11,836 a 12,110 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4. ZDF.Vision využívá transpondér na družici Astra 19,2°E, na kmitočtu 11,954 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4.



Na OH se připravuje mj. I Česká televize, která nabídne kompletní servis na ČT2, dále pak např. panevropský sportovní kanál Eurosport, který bude po dobu konání OH vysílat 24 hodiny denně.

Podle DF
redakce





Reklama




Vybrané články