Quantcast

Slovenská Moooby TV již začala testovat

| Tisk

Mooby TV
Test kanál Moooby TV na Thoru 3
Na skandinávském satelitu Thor 3, který je zaparkován na pozici 0,8° západně, se na kmitočtu 11,823 GHz, polarizace horizontální, SR 28000, FEC 7/8 objevil test nové slovenské privátní televize Mooby TV. Kanál najde divák na identifikátorech: SID (service ID): 4005, VPID (video PID): 516, APID (audio PID): 656, PID PCR 516, PMT PID 260.

Provozovatelem stanice Moooby TV bude společnost i-Commerce s.r.o., která od slovenské Rady pro vysílání a retransmisi, obdoby české Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, získala licenci na vysílání kanálu Mooby TV začátkem listopadu loňského roku.

Mooby TV má vysílat 24 hodiny denně. Pořady se budou vysílat v nejpopulárnějších evropských jazycích - a to anglicky, německy, rusky, italsky, španělsky, turecky a francouzsky. Mooby TV má být hudebně-zábavný kanál, který bude věnován interaktivním hrám a zábavě.

Do této doby se firmy i-Commerce věnovala dodávce služeb pro mobilní telefony. Firma je partnerem Eurotelu. Multijazyčný internetový server Mooby.com nabízí melodie, loga a java hry pro mobilní telefony v řadě zemích Evropě.



Satelitní diváci, kteří přijímají signály ze skandinávské tzv. hot bird pozice 0,8 až 1,0° západně si tak již brzy naladí čtvrtý slovenský nekódovaný televizní program. Vedle Mooby TV zde vysílá celoplošná plnoformátová TV JOJ, hudební interaktivní kanál Music Box Slovakia a zpravodajská stanice TA3. Počet slovenských programů na této pozici nemusí být zdaleka konečný. Již za měsíc zde odstartuje další FTA (free to air) kanál Nautik TV (dokumentární pořady) a v budoucnu zřejmě i multijazyčný kanál ETV Medicus, která bude vysílat 24 hodiny denně dokumentární pořady a lifestylové magazíny. Program bude šířen celkem v šesti jazycích - slovensky, anglicky, německy, francouzsky, polsky a rusky.

redakce
parabola.cz
26.2.2005





Reklama




Vybrané články