Quantcast

MTV Europe, Viva a Viva Plus na novém transpondéru satelitu Astra 19,2E

| Tisk

logoSíť hudebních kanálů MTV Networks se rozšiřuje! Na nejsledovanějším evropském satelitním systému družic Astra 19,2°E zaktivoval nový transpondér, kde se objevilo několik známých programů a také několik nových (kódovaných) stanic, které budou sloužit pro potřeby satelitních a kabelových operátorů v takřka celé Evropě.

Nový transpondér MTV Networks najdeme na kmitočtu 11,973 GHz, polarizace vertikální, SR 27500, FEC 3/4, kde se objevily již avízované nekódované německé hudební kanály Viva a Viva Plus, které zhruba za měsíc opustí kmitočty 12,670 GHz (pol. V, SR 22000, FEC 5/6), resp. 12,551 GHz (pol. V, SR 22000, FEC 5/6). Změna transpondéru stanic Viva souvisí s optimalizací distribuce všech programů, které patří do sítě MTV Networks. Analogová distribuce stanic Viva a Viva Plus bude zachována - (zatím) nedochází k žádné změně.

Aktivace nového transpondéru se dotkne i všech abonentů UPC Direct v Česku, na Slovensku a v Maďarsku. Na nový transpondér se přesouvá evropská verze MTV (tj. MTV Europe). Po přechodné době (několika týdnů) bude stávající distribuce MTV Europe v paketu UPC Direct (freq. 12,382 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4) ukončena. Znamená to, že divák by si měl včas naladit nový transpondér MTV Networks. Získá tím nepřerušený příjem hudebních programů amerického koncernu Viacom. Navíc získá lepší technickou kvalitu MTV Europe, obdobnou, kterou měl doposud jen u programů MTV Base, MTV Hits, MTV2, VH1 a VH1 Classic.

Na novém transpondéru MTV Networks (freq. 11,973 GHz, pol. V) se dále objevilo několik dalších kódovaných programů MTV, které ale nejsou určeny pro náš trh. Jde o MTV Nederland (CA Seca Mediaguard2 a Cryptoworks), holandská mutace hudební televize MTV pro abonenty Canal Digitaal Satelliet. Dále jsou zde dva nové tématické programy MTV pro francouzský trh (paket CanalSat) - programy MTV Idol a MTV Pulse, které zahájí vysílání 30.listopadu 2005.



MTV Pulse nabídne videoklipy z oblasti rocku a popu včetně úspěšných formátů MTV - Jackass a Osbournovi. MTV Idol bude nabízet videoklipy ze 70. až 90.let a seriály jako Beavis and Butt Head či série koncertů MTV Unplugged. Oba programy budou zakódovány systémem Cryptoworks (karty MTV), Seca Mediaguard2 a ThalesCrypt pro potřeby operátora CanalSat. Nyní se zde vysílají nekódované test tv karty.

Celkem nový transpondér bude obsahovat 10 programů. Tři programové pozice jsou ještě volné.

redakce





Reklama




Vybrané články