Quantcast

Humax reaguje na novou německou pay-tv. Na trh dodá model F3-FOX CI

| Tisk

logoZnámý korejský producent set top boxů Humax dodá na trh nový model pro příjem digitálních satelitních signálů. Nový model ponese označení F3-FOX CI. Humax tímto přístrojem reaguje na plány společností SES Astra a sesterské APS (Astra Platform Services), které připravují projekt placené televize z doposud nekódovaných německojazyčných programů na Astře. Pokud jednání s jednotlivými broadcastery budou úspěšná, vznikne placená televize za minimální poplatek. Pro německé domácnosti to bude znamenat vedle pravidelných měsíčních poplatků za komerční stanice v mnoha případech i pořízení set top boxu s vestavěným dekodérem Nagravision či přijímač se slotem (sloty) Common Interface, do kterého bude možné vložit modul s příslušnou dekódovací kartou.

Humax F3-FOX CI (dále jen Humax) vychází z předchozího modelu F2-FOX. Navíc bude vybaven jedním slotem CI pro vložení externího modulu. V případě kódování německých privátních kanálů si bude muset uživatel pořídit ještě modul Nagravision. Humax bude mít kapacitu jen 2500 míst pro televizní a rozhlasové programy. Tento prostor bude postačovat pro příjem stanic ze satelitu Astra 19,2°E, která je v Německu nejsledovanější.

Na předním panelu má Humax tlačítko standby, TV/R mód a další 2 pro přepínání programů. Zhruba uprostřed je 4 číslicový sedmi segmentový zelenožlutý displej. Na zadním panelu se nachází LNB IN, LNB OUT, optický digitální výstup zvuku, 2x SCART, sériové rozhraní RS-232 pro aktualizaci settingu a firmware a 3x cinch (1x video, 2x audio L+R).

Humax F3-FOX CIHumax bude vybaven multijazyčným OSD menu (německy, anglicky, italsky, portugalsky, španělsky, francouzsky, holandsky, polsky, rusky a řecky). Čeština ale chybí. Přístroj bude dále podporovat časovač, dětskou pojistku, EPG (elektronický programový průvodce) a 5 skupin pro oblíbené programy.



Humax F3-FOX CI se na německém trhu objeví v polovině března za cenu okolo 119,- eur. Očekává se, že se tento model objeví i na našem trhu.

Humax na plány SES Astra a APS reaguje novým modelem set top boxu. Německá firma TechniSat naopak vyzývá provozovatele komerčních kanálů, aby nepřistupovali ke kódování stávajících programů pokud to není nezbytné. SES Astra hodlá s výrobci set top boxů spolupracovat. Cílem je zajistit vhodné digitální přijímače pro připravovanou platformu.

redakce





Reklama




Vybrané články