Quantcast

Novinky firmy TechniSat pro rok 2006

| Tisk

logoSet top boxy pro příjem programů ve vysokém rozlišení, kombo a nové modely receiverů, rozhlasový "multi" přijímač či universální modul - to jsou některé z novinek německé firmy TechniSat, které uvede na trh během letošního roku. Pojďme si jednotlivé novinky krátce představit.

HDTV
Koncem loňského roku bylo v Německu zahájeno vysílání ve vysokém rozlišení (HDTV). Jako první své programy nabídly SAT.1 a Pro Sieben. O několik týdnů později zahájily vysílání tři placené HD kanály Premiere. Programy se vysílají v normě DVB-S2 v kompresi MPEG-4 a to je právě ten problém. Na trhu není dostatek přijímačů, které by vyhověly technickým parametrům HD stanic. TechniSat chce do zahájení MS ve fotbale uvést na trh svůj první satelitní HD přijímač DIGIT HD-S1. Později se objeví i jeho obdoba pro DVB-C (digitální kabelová televize).

MULTYMEDIA TS1
TechniSat během jara představí přijímač, který zatím v katalogu firmy chybí - kombo set top box pro příjem satelitní a terestrické digitální televize. Kombo se na trhu objeví pod názvem Multymedia TS1 a vychází z osvědčené designové řady stříbrných set top boxů Digit MF4-S. Přístroj bude mít zabudovaný dekodér Conax, což ocení např. zájemci o příjem audio programů TechniRadio ze satelitu Astra 19,2°E. Do budoucna se uvažuje o verzi s integrovaným dekodérem Cryptoworks.

DIGIT MF4-S
Další z novinek TechniSatu - satelitní set top box Digit MF4-S - je již na trhu, byl představen už na veletrhu IFA. I tento model vychází z designové řady přijímačů ve stříbrném provedení. Přístroj má integrovaný dekodér Conax a jeden slot pro vložení takřka libovolného přístupového modulu (např. Cryptoworks CAM, TechniCAM CW, AlphaCrypt CAM či jiný).

Přístroj má k dispozici 4000 míst pro televizní a rozhlasové programy, programový průvodce SiehFern INFO na bázi EPG (elektronického programového průvodce), ISIPRO (automatické aktualizace nainstalovaných programů přímo ze satelitu), čtyřmístný displej, podporu DiseqC 1.2/USALS, 2xSCART, 2x cinch audio L/R, digitální audio výstup Dolby Digital AC3 (optický, koaxiální), časovač, aktualizace firmware se provádí pomocí RS232 v PC.
Přístroj má bezchybnou diakritiku v OSD teletextu i v EPG na programech UPC Direct (satelity Astra 19,2°E).
K německé verzi přijímače se dodává dekódovací karta TechniRadio. Existuje i další německá verze s přídavným označením Unlimited, s předplatným na programy MTV Unlimited.

Během dvou měsíců se i na našem na trhu objeví terestrická verze tohoto modelu pod označením DIGIT MF4-T.

TECHNIRADIO
Začátkem dubna dojde k významné změně v satelitní nabídce placených audio programů TechniRadio (Astra 19,2°E) firmy TechniSat. K 1.4.2006 budou nahrazeny hudební stanice Radio Caroline a Motor FM novými programy „RADIOROPA Hörbuch 2“ a „RADIOROPA Hörbuch 3“. Oba nové programy vznikají na základě úspěchu programu „RADIOROPA Hörbuch“, který po celý den a po celou noc nabízí četbu na pokračování.

„RADIOROPA Horbuch" bude k 1.4.2006 přejmenován na „RADIOROPA Horbuch 1" a bude nabízet výhradně četbu klasické literatury a beletrue. „RADIOROPA Horbuch 2" bude věnován krimi a thillerům. Milovníci vědeckotechnické literatury si přijdou na své na kanále „RADIOROPA Horbuch 3".

Příjem programů „RADIOROPA Horbuch" bude možný jen na základě aktivace těchto stanic prostřednictvím "TechniSat-Radio Tickets". Předplatné kanálu RADIOROPA Hörbuch 1 stojí 10 eur/30 dní, poplatek za příjem RADIOROPA Hörbuch 2 je stanoven na 15 eur/30 dní a RADIOROPA Hörbuch 3 stojí 25 eur/30 dní. Předplatné všech 3 programů RADIOROPA Hörbuch (tj. RADIOROPA Hörbuch 1, RADIOROPA Hörbuch 2 a RADIOROPA Hörbuch 3) bylo stanoveno na 35 eur/30 dní.

DIGICORDER S2
Novou modelovou řadu PVR receiverů odstartoval výrobce přijímačem DigiCorder S2, což je satelitní set top box pro příjem programů v DVB-S/MPEG-2. Přístroj je již na trhu. Oproti předchozí verzi Digicorder S1 má nový model dva tunery, dva sloty CI a rozhraní USB 2.0 pro komunikaci s PC. Jednoduché úpravy záznamů lze provést přes editační funkce i přímo v menu přijímače. Předností přijímače je VFD displej. Názvy programů se zobrazují i na předním panelu přijímače, což je výhodné zejména při poslechu digitálních rádií.
Během léta by se měla objevit na trhu i terestrická verze pod označením DigiCorder T2.

MULTIDIGITALRADIO
Zajímavou novinkou TechniSatu bude také přijímač pro příjem analogového a digitálního rozhlasu. Výrobce jej označuje zatím jako Multidigitalradio. Tento přístroj bude schopný přijímat digitální rozhlasové vysílání ve standardech DAB (Digital Audio Broadcasting), DRM (Digital Radio Mondiale) a také VKV s podporou RDS. Dále umožní příjem analogových signálů v pásmech středních, krátkých a dlouhých vln. Přístroj bude vybaven CD přehrávačem s podporou formátu MP3.

MULTICRYPT 1
V letošním roce se na trhu objeví nový "universální" přístupový modul Multicrypt 1, který bude podporovat dekódovací karty systémů Conax a Cryptoworks. Díky podpoře systému Cryptoworks se modul stane populární nejen v Rakousku (paket easy.tv) ale také v České republice a na Slovensku pro příjem programů paketů Czech Link, Slovak Link a UPC Direct.

HD-Vision 40
Multifunkční LCD televizor HD-Vision 32 uspěl v mnoha testech. Na základě těchto výsledků uvede firma TechniSat

Digital GmbH další model HD-Vision 40. Jedná se multifunkční 40 palcový LCD televizor s viditelnou úhlopříčkou 102 cm. V televizoru bude zabudován multifunkční tuner. Bez jakýchkoliv digitálních receiverů může uživatel přijímat digitální programy ze satelitu (DVB-S), terestrické antény (DVB-T) či kabelu (DVB-C), dále i analogové pozemní signály či programy analogové kabelové televize.

HD-Vision 40, stejně jako předchozí model HD-Vision 32, bude mít rozlišení LCD zobrazovače 1366x768, 16,7 mil. barev a kontrast 1000:1.

TechniSat uvádí televizor jako "HD Ready" (Připraven na příjem programů ve vysokém rozlišení). K dispozici je jeden slot CI pro vložení modulů pro příjem placených programů, čtečka karet, 2 HDMI porty a rozhraní USB ve verzi 2.0. LCD televizor bude dále podporovat "SiehFern INFO" na bázi elektronického programového průvodce, dále ISIPRO pro automatickou aktualizaci nainstalovaných programů. Produkt bude podporovat i teletext s pamětí na 1000 stránek.

Technické parametry „TechniSat HD-Vision 40“:

40” LCD 16:9 televizor 16:9
Rozlišení: 1366 x 768 (Linien x Zeilen)
16,7 milionů barev
HD ready
Kontrast 1000:1
Svítivost 500 cd/qm
Multifunkční tuner (příjem DVB-S, DVB-T, DVB-C, analogové kabelové TV a analogové pozemní TV)
Audio výstup AC3 Dolby Digital bitstream
Komfortní EPG “SiehFern INFO”
aTHP (advanced TechniSat Home Platform)
Jednoduchá instalace
Automatická aktualizace software
2xSCART
YUV výstup
S-Video výstup
2 HDMI rozhraní (implementované HDCP)


Rozhraní USB
Common Interface (CI)
Rozměry: 120 x 67,5 x 20 cm
Barva: stříbrná

HD Vision 40 se na trhu objeví během května letošního roku. Předpokládaná cena 3000 EUR.

Firma TechniSat připravuje pro letošní rok ještě několik dalších novinek, o kterých informace zatím nezveřejňuje. Další novinky budou jistě příjemným překvapením pro všechny zájemce o kvalitní přístroje a doplňky v oboru.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články