Quantcast

IBC 2006: LyngBox s podporou DVB-S/DVB-S2 a DVB-T

| Tisk

logoDnes byl v holandském Amsterodamu zahájen další významný veletrh zábavního průmyslu - IBC. Během několika dnů se mohou návštěvníci akce seznámit s nejnovějšími trendy v oblasti technologií. Mezi novinkami bude představen i LyngBox - set top box pro příjem digitálních satelitních a terestrických programů ve standardech DVB-S, DVB-S2 a DVB-T.

Název LyngBox mnohým satelitním divákům bude něco právem připomínat - legendární satelitní datový server lyngsat.com. A bude připomínat správně. LyngBox vyvíjí LyngSat Network ve spolupráci s ESA (European Space Agency). Výsledkem spolupráce je LyngBox - HDTV receiver a rekordér pro satelitní a terestrickou televizi s několika zajímavými vlastnostmi.

LyngBox podporuje příjem satelitní a terestrické televize ve standardech DVB-S/DVB-S2 a DVB-T v kompresních formátech MPEG-2 a H.264/MPEG-4 AVC. Přístroj je vhodný i pro příjem programů ve vysokém rozlišení (720p a 1080i). Set top box je možné rozšířit o další tuner.

LyngBox má 2 sloty standardu Common Interface pro vložení libovolných přístupových modulů, takže je možné na set top boxu přijímat placené programy. Přijímač bude mít kapacitu 50 tisíc míst pro televizní a rozhlasové programy, která plně postačí pro příjem satelitních i pozemních signálů.

Set top box dále bude mít zabudovaný hard disk o kapacitě 160 GB, takže nebudou chybět obvyklé funkce u PVR set top boxů. Přístroj bude podporovat mj. prohlížení obrázků z digitální kamery, dále DiseqC ve verzi 1.2, EPG, teletext. LyngBox bude mít HDMI a YUV vstup a rozhraní SCART. Ve vybavení nechybí ani digitální výstup zvuku S/PDIF a cinch. LyngBox má celkem 4 USB porty určené pro přenos dat (záznamů z HDD či přenos obrázků z PC na HDD) či pro připojení externího DVD rekordéru.

Přidanou hodnotou set top boxu bude možnost příjmu dat z datových serverů LyngSat Network. Uživatel si může jednoduše zaktualizovat satelitní programy uložení v paměti přijímače (služba LyngSat) nebo si nechat automaticky vypočítat satelity, které lze v místě příjmu teoreticky přijímat (služba LyngSat Maps) a třetí službou je LyngSat Guide, rozšířený programový průvodce kanály po celém světě. Tyto služby je možné využívat pouze v případě přopojení set top boxu k internetu.



Celý systém je postaven na procesoru STi7100 CPU se 3 jádry o taktech 266 MHz a 400 MHz. LynbBox bude vybaven 96 MB paměti RAM a na předním panelu nebude chybět OLED displej.

LyngBox je na IBC 2006 představen v hale 3, na stánku 451.

redakce





Reklama




Vybrané články