Quantcast

Nový přepínač HDMI pro snadné přepínání mezi signály digitálního videa

| Tisk

VS481 - přepínač ATEN International, přední společnost zabývající se návrhem, výrobou a distribucí propojitelných řešení, rozšiřuje svůj pestrý sortiment výrobků v oblasti videa. Uvádí na trh zcela nový přepínač VS481 podporující čtyři porty HDMI. Toto ekonomicky výhodné řešení pro domácí kina umožňuje uživatelům sdílet jedno zobrazovací zařízení HDMI se čtyřmi vstupy HDMI, například přehrávači HD DVD, satelitními přijímači, digitálními videokamerami nebo herními konzolami.

Na trhu domácích kin se HDMI (High Definition Multimedia Interface) etablovalo jako nejnovější digitální rozhraní pro digitální audio a video data. HDMI přenáší audio i video signál jediným kabelem a zároveň zajišťuje ochranu přenášeného obsahu. Kvůli těmto výhodám počet vstupních zdrojů s připojením HDMI neustále roste. Většina zobrazovacích zařízení, jako jsou např. plazmové obrazovky kompatibilní s normou HDTV, však poskytuje pouze jeden vstupní konektor HDMI. Uživatelé tak musejí postupně různá zařízení odpojovat a opět připojovat. Přepínač VS481 firmy ATEN je řešením s možností připojení až čtyř různých zařízení HDMI k jednomu zobrazovacímu zařízení HDMI.

VS481 umožňuje uživatelům pohodlně přepínat mezi připojenými digitálními zařízeními výběrem požadovaného vstupu prostřednictvím infračerveného dálkového ovládání nebo tlačítky na čelním panelu. Uživatelsky příjemné ovládání se vyznačuje i tím, že jeden ze čtyř vstupních portů HDMI je umístěn na čelním panelu, což je ideální pro snadné připojování jednotlivých zařízení, například digitální videokamery, aniž by bylo nutné hledat konektor HDMI na zadní straně přepínače. Kromě toho jsou na přepínači diody LED indikující použití jednotlivých video vstupů. Díky funkci Plug-and-Play je nastavení VS481 skutečně rychlé a snadné – není třeba instalovat žádný software. Přepínač dále podporuje video o vynikajícím rozlišení, tj. HDTV s rozlišením 480p, 720p, 1080i a 1080p, případně rozlišení v počítačových normách VGA, SVGA, SXGA (1280x1024) a UXGA (1600x1200).

HDMI pomalu ale jistě nahrazuje řadu tradičních analogových rozhraní, ale dokonce i novější digitální rozhraní pro zařízení spotřební elektroniky. ATEN si všímá rostoucí poptávky po řešeních, která nejen propojí všechna dnešní zařízení HDMI pro domácí kino – od přehrávače HD DVD po herní konzolu, ale zároveň poskytnou nejlepší přenosovou kvalitu pro vysoce citlivý signál HDMI“, říká Kevin Chen, prezident společnosti ATEN International. „Firma ATEN uvedením přepínače VS481 rozšířila sortiment výrobků v oblasti videa, ale současně dala odpověď na poptávku trhu po řešeních digitálního videa.“



Přepínač VS481 úspěšně prošel technickými testy v rámci HDMI ATC (autorizované testovací centrum) a získal osvědčení pro HDMI ver. 1.2. Centrum HDMI ATC je laboratoří specializovanou na testování kompatibility HDMI v souladu se specifikacemi definovanými v úmluvě pro uživatele standardu HDMI (HDMI Adopter's Agreement). Ověřovací testování dokladuje, zda produkt může být označen logem HDMI, a podporuje tak vyšší vzájemnou slučitelnost mezi zařízeními HDMI různých výrobců elektroniky. Kromě osvědčení HDMI ver. 1.2 je přepínač VS481 rovněž plně kompatibilní se standardem ochrany digitálního obsahu HDCP (High-Bandwidth Digital Content Protection).

Přepínač VS481 firmy ATEN s podporou čtyř portů HDMI je již na trhu. Doporučená cena přepínače VS481 je 3612 CZK bez DPH. Další informace vám poskytnou distributori v ČR Comar Netline Brno na www.comar.cz nebo Krup Praha na www.krup.cz.

Robert Peška





Reklama




Vybrané články