Quantcast

Nové programy na satelitech

| Tisk

O nových TV a R programech se v dostatečném předstihu vždy nedozvídáme. Tentokrát je informací dostatek - o TV stanicích TELE5. Ano, ne jedna ale hned dvě stejnojmenné stanice zahájí v dubnu vysílání na satelitech.

TELE5 POPRVÉ
TELE5 POLANDV Polsku odstartuje 19.dubna 2002 nová televizní stanice TELE5, kterou vlastní italská společnost Fincast.

Přes společnost Eurocast Italia jsou vysílány v Polsku kanály Polonia 1 a Super 1. Svojí nabídkou však diváky příliš nezaujaly. I technická kvalita programů byla na nízké úrovni. Situace se má změnit nástupem stanice TELE5 na polský trh. Stanice má přinést atraktivní programovou nabídku.

Provozovatel má velké ambice a počítá s 5ti% podílem na polském trhu. V prvním roce chce získat již 2%. Programová nabídka TELE5 obsahuje z větší části evropskou produkci, jen 10% filmů a seriálů má být z Hollywoodu.

Představitelé Fincastu tvrdí, že mají uzavřené kontrakty s významnými stanicemi i producenty starého kontinetu. Mezi nimi jsou mj. BBC, Channel 4, ITV, TF1, ZDF, RAI či France 2. TELE5 od nich zakupuje rodinné seriály, komedie, magazíny či dokumentární pořady. Z vlastní tvorby TELE5 se připravuje blok programů pro mládež, hudební pořady, programy o internetu, kině či cestování.

Polská TELE5 má vysílat nekódovaně v digitálním přenosu na satelitu Hot Bird a díky tomu budou mít možnost stanici přijímat aboneti obou paketů Nowa Cyfra+ i Polsat2 Cyfrowy (transpondér není zatím známý). Hlavními konkurenty stanice TELE5 budou TV Puls a TV4.



TELE5 PODRUHÉ
TELE5 GERMANYNa nový TV program v analogovém přenosu na satelitu Astra se mohu těšit diváci v Německu. Právě tam odstartuje 29.dubna 2002 svůj 24hodinový program stanice TELE5 společnosti Tele München Gruppe. Již od 15.dubna 2002 bude na satelitu vysílán promo program.

Divákům chce provozovatel stanice představit přehledné programové schéma na celý týden - od pondělka do středy budou ve hlavním vysílacím čase vysílány filmy, od čtvrtka do neděle seriály. Provozovatel stanice plánuje mj. 'musicbox' a cestopisné programy 'Tele5 Traveller', kterým má startovat denně vlastní program. Další vlastní pořady jsou v plánu.

Německá TELE5 bude vysílat v analogovém přenosu (PAL) na satelitu Astra 1B (pozice 19.2E), na transpondéru 23, na kmitočtu 11,552 GHz, polarizace horizontální. V současné době je na tomto transpondéru vysíláno promo SES GLOBAL.



Parabola.cz





Reklama




Vybrané články