Quantcast

CS LINK TV - nová česká stanice podpoří digitalizaci

| Tisk

logo Podpořit digitální vysílání a přechod na tento formát se chystá společnost Media Vision, s.r.o. Firma chystá projekt nového televizního kanálu, který bude vysílat v paketu CS LINK pod názvem CS LINK TV.

Nová stanice CS LINK TV bude zaměřená především na propagaci digitálního televizního vysílání se zvláštním zaměřením na digitální satelitní vysílání na pozicích 23,5°E a 19,2°E, tedy lokalitách, které využívají satelity Astra lucemburského satelitního operátora SES Astra.

CS LINK TV bude tématický teleshoppingový televizní program. Vysílání bude sestaveno z několika rotujících bloků - nabídka zboží a služeb k rozvoji digitálního televizního vysílání, komunikace a elektroniky (technická zařízení, komunikační sítě, komunikační služby, televizní technologie, programy, doplňkové služby), osvětové a vzdělávací pořady z oboru, významné události z oboru, zábavné pořady, magazíny a další doplňkové služby.

Kanál CS LINK TV přinese na český trh jednu novinku - inkubátor nových televizních programů (tedy televize v televizi). Půjde o vyhrazené časové sloty pro nové televize, které se chtějí představit satelitním divákům a také o malé televize, které nemají zájem o vlastní 24 hodinový kanál ale chtějí vysílat jen několik hodin denně či týdně na sdíleném prostoru s jiným vysílatelem.

Projekt stanice CS LINK TV slibuje i datový kanál s aktuálním firmwarem pro některé značky a typy satelitních set top boxů. Divák nebude muset přetáčet na jiný satelit, vše najde v balíku služeb v jednom paketu, což ocení začátečníci se satelitním příjmem a také běžní diváci.

Součástí vysílání CS LINK TV bude také teletext a také interaktivní prvky jako je chat a hlasování prostřednictvím GSM nebo internetu.

Na projektu CS LINK TV se budou podílet společnosti T-Systems a SES Astra jako dodavatelé satelitní kapacity, PRO-ZETA a Terra Broadcasting poskytnou vysílací pracoviště, Sdělovací technika. Mediálním partnerem projektu CS LINK TV je server parabola.cz

technické parametry připravovaného kanálu CS LINK TV:

satelit: Astra 1D (23,5°E)
kmitočet: 11,992 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500


FEC: 3/4
kódování: žádné

Kanál CS LINK TV najde své uplatnění například v prodejnách se satelitní a anténní technikou jako vhodná forma podpory prodeje komponent pro příjem digitálního vysílání. Vysílání bude zajímavé také pro satelitní diváky v pohodlí domova, kteří hledají další informace o novinkách zábavního průmyslu.

Testovací vysílání CS LINK TV se předběžně očekává během srpna. Zahájení řádného vysílání u příležitosti veletrhu Invex v Brně (říjen 2007). Media Vision pro nový kanál CS LINK TV licenci zatím nemá. Na posledním 12. zasedání, konaného ve dnech 26. a 27.června nařídila se žadatelem Media Vision ústní jednání ve věci žádosti o udělení licenci k provozování TV vysílání programu CS LINK TV šířeného prostřednictvím družice.

CS LINK TV bude po HBO, TV Nova, Filmbox, Nonstop Kino a Public TV v pořadí již šestým programem na novém transpondéru platformy CS LINK. Satelitní síť se bude rozšiřovat o další programy.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články