Quantcast

V pondělí startuje Animax - nahradí kanál A+

| Tisk

logo V pondělí 2. července 2007 zahájí Sony Pictures Television International (SPTI) v České republice a na Slovensku vysílání ANIMAXu, nového kanálu s výhradně japonskými anime. Příznivci tohoto pestrého a neokoukaného žánru se mohou těšit každý den na pořádnou dávku anime od 20:00 do 02:00 hodin.

Jelikož je tato japonská technika animace pocházející z umění comicsu nesmírně oblíbená po celém světě, je téměř jisté, že se stanice stane mezi teenagery a mladšími dospělými opravdovým hitem. Nahrává tomu i fakt, že Animax nahrazuje dosavadní kanál A+, jenž měl ve střední Evropě 4,6 milionů předplatitelů.

Anime ve své neustále proměnlivé podobě vzniklo koncem čtyřicátých let v Japonsku. Zatímco v západní Evropě a v Americe slouží kreslené filmy většinou zábavě pro děti, japonské anime filmy a seriály často zpracovávají vážná témata a jsou určeny dospívajícím a dospělým. Animax se bude zaměřovat na komedie, sci-fi, romantické seriály a filmy, ale i pohádky nebo naopak žánry blízké hororu. Kromě velmi oblíbených seriálů jako Inuyasha, Dívka z pekla, Cowboy Bebop, Yu Gi Oh! GX či Trigun čekají diváky také novinky. Za všechny jmenujme hity jako Bleach, Death Note, Honey & Clover a Fullmetal Alchemist.



Kanál Animax zahájil vysílání v roce 1998 v Japonsku a v červenci 2005 odstartoval v Latinské Americe. Nyní je k dispozici v 11 jazycích, ve 36 milionech domácností 38 zemí a v Asii a v Latinské Americe má vedoucí úlohu. Animax si zachová stejné časy a frekvenci jako A+.

U nás a na Slovensku bude k dispozici ve většině kabelových a satelitních sítích. Do budoucna SPTI zamýšlí výrazně prodloužit dobu vysílání. Kromě zahájení vysílání kanálu Animax v Maďarsku, Rumunsku, České republice a na Slovensku SPTI nedávno také odstartovala vysílání v Německu. Plánuje další rozšíření do Polska a vede jednání o zavedení kanálu Animax v ostatních evropských zemích. SPTI u nás provozuje ještě i akční kanál AXN.

Naďa Machková





Reklama




Vybrané články