Quantcast

Nová placená platforma audio kanálů - XLNT

| Tisk

Na satelitu Atlantic Bird 2 (8°W) se v minulých dnech objevila nová placená audio platforma XLnt (excellent). V rámci technických testů je vysílání zatím nekódované. XLnt Radio přináší 24 hodiny denně 7 dní v týdnu hudbu různých žánrů bez jakýchkoliv reklam. Provozovatel služby připravuje balíčky tématických hudebních audio kanálů pro zákazníky z Rakouska, Německa, Švýcarska, Belgie, Nizozemí, Švédska, Dánska a Norska.

Na družici Atlantic Bird 2 (8°W) se v současné době již vysílá mux 12 audio kanálů, které jsou určené pro nizozemský trh - Radioboek, Comedy, Nederpop Nu, Nederpop Gold, Hits, Piratenhits, Kiddo FM, Nostalgie, Hotpop, Hotpop Gold, Lite FM a Arabian Nights. Satelitní distribuce programů je určena pro kabelové sítě v Nizozemí.

V dohledné době se služba rozšíří o programy pro další země. Pro německý trh se zde bude vysílat 7 tématických bloků audio kanálů POP, ROCK, RUSSISCH/TÜRKISCH/ITALIENISCH, 100% GERMAN, VARIOUS, CLASSICAL, BLACK. Celkem si zákazníci z Německa naladí zhruba 40 audio kanálů různých žánrů.

technické parametry příjmu:
satelit: Atlantic Bird 2 (8°W)
kmitočet: 11,093 GHz
polarizace: horizontální
SR: 10000
FEC: 3/4


norma/komprese: DVB-S/MPEG-2
kódování: zatím žádné, ale připravuje se

Ve stejném paketu se vysílá i kanál Rotana Europe a test TV karta.

Zatím není jasné, zda bude možný i DTH příjem audio programů XLNT. Na webových stránkách provozovatele služby www.xlntradio.com zatím k satelitu nejsou uvedeny žádné informace. Web zatím obsahuje jen základní informace.

Nový balík XLnt obohatí trh o žánrové audio stanice většina je bez mluveného slova. V Evropě jsou v současné době dostupné pakety tématických kanálů mj. Music Choice a také TechniRadio německého výrobce TechniSat.

redakce





Reklama




Vybrané články