Quantcast

Český hudební kanál Óčko na Astře 23,5 st. východní délky

| Tisk

logo Společnost SES ASTRA, patřící do skupiny SES (obchodovaná na burzách Euronext Paris a v Lucembursku: SESG), dnes oznámila, že podepsala smlouvu s českým hudebním kanálem Óčko, se sídlem v Praze, který bude vysílán přes satelit ASTRA z orbitální pozice 23,5° východní délky. Vysílání začalo dne 30. října. Stávající vysílání Očka zdarma přes satelit ASTRA z orbitální pozice 19,2° východní délky bude ukončeno dnem 28. února 2008.

Přechod kanálu Óčko z pozice 19,2° východní délky na 23,5° východní délky je dalším důkazem, že tuto orbitální pozici úspěšně rozvíjíme do významné pozice pro příjem Direct-to-Home (DTH) vysílání v Evropě a zejména na trzích v Beneluxu a zemí střední a východní Evropy”, řekl Alexander Oudendijk, hlavni obchodní ředitel společnosti SES ASTRA. “Se slovenským Sky Link a českým CS Link máme tak již dvě velmi úspěšné regionální nabídky programů na této orbitální pozici. Jsme si jisti, že tato stále atraktivnější oblast 23.5° východní délky přiláká další provozovatele programů a kanálů a stane se velice dynamickou.”

Óčko bylo prvním českých kanálem vysílající free-to-air přes ASTRu. Přechodem na pozici 23,5° východní délky je tak nyní součástí nejdůležitější satelitní platformy v České republice. Jsme velmi rádi, že tak podpoříme další rozvoj této orbitální pozice a těšíme se na růst naší divácké obce”, řekl generální ředitel kanálu Óčko, Jirí Balvín.

SES ASTRA nedávno oznámila, že přemístila svůj satelit ASTRA 1E z 19,2° východní délky na 23,5° východní délky. Specifické zařízení satelitní antény – DUO LNB – umožňuje současný příjem z obou orbitálních pozic. Toto nové uplink zařízení kanálu Óčko může také sloužit dalším místním televizním a radiovým kanálům pro satelitní přenos.



Nové přenosové parametry kanálu Óčko na pozici 23,5° východní délky jsou následující: satelit: ASTRA 1E, transpondér: 3.111, přenosová frekvence signálu: 10861,75 MHz, polarizace: horizontální, SR: 22 Ms/s
FEC: 5/6.

Markus Payer





Reklama




Vybrané články