Quantcast

eMTech EM 200 CI

| Tisk

eMTech 200CIV posledních měsících jsme Vás na stránkách Parabola.cz seznámili s celou paletou digitálních přijímačů. O některých značkách receiverů se píše poměrně často. Vedle značek Humax, Nokia, Hyundai a dalších se na našem trhu v posledních dnech objevily zajímavé korejské výrobky značky eMTech.

Výrobce eMTech přichází na trh s několika modely. Dnes Vám krátce představíme model eMTech EM 200CI.

Přijímač zlatostříbrného designu, eMTech EM200CI (dále jen eMTech) je vybaven dvěma sloty standardu Common Interface (CI), který podporuje moduly Irdeto, Seca (Aston), Nagravision, CryptoWorks, Viaccess či Conax.

eMTech 200CIDůležitý parametrem pro mnohé fanoušky satelitního příjmu je kapacita programových předvoleb přijímače. Testovaný přijímač eMTech jich měl k dispozici 2000 pro TV i R programy, což může být v současné době poměrně málo. Současně prodávané modely eMTech však už disponují 4000 předvolbami a možností příjmu až 1000 transpordérů. Důležitou vlastností přijímače je podpora příjmu SCPC a MCPC signálů. V tomto směru eMTech nezaostává za ostatními přijímači, některé i předčí. Symbolová rychlost (SR) je nastavitelná v rozsahu 1 až 45Ms/sec. Podporuje příjem signálů jak v KU pásmu, tak i v C-pásmu. Přijímač podporuje teletext. Velkou výhodou je průchozí smyčka signálu, což umožňuje připojit k digitálnímu přijímači buď analogový nebo druhý digitální satelitní receiver (např. Philips pro příjem UPC Direct). Přijímač eMTech má digitální zvukový výstup (optika).

eMTech obsahuje podporu vyhledávání TV i R programů pro přednastavené družice nastavené již z výroby. U jiných družic (včetně těch, které jsou již přednastaveny) je možné využít vyhledávání podle NIT informací. Přepínání mezi programy je velmi rychlé.

eMTech 200CINaladěné programy můžeme vkládat do třech favoritních skupin, ve kterých může být uloženo po maximálně 100 kanálech). eMTech podporuje i EPG (elektronický programový průvodce), pokud je tato služba vysílána (nejčastěji na družicích Astra).

Velký kus práce odvedli softwarový inženýři v menu, které je velmi povedené a hlavně rychlé. Poměrně velkou nevýhodou (dalo by se říci handicapem) je absence českého menu, alespoň zatím. V současnosti můžeme jazyk v OSD nastavit na některý z následujících: na angličtinu, němčinu, francouzštinu, španělštinu, italštinu, ruštinu, perštinu, turečtinu, portugalštinu, řečtinu a bulharštinu. Můžeme ovšem říci, že absence českého menu v přijímači není až tak velkou překážkou pro uživatele neznalého cizích řečí, celé MENU i jednotlivé položky byly velmi pečlivě seřazeny.

eMTech 200CIDalší zajímavou vlastností přijímače je podpora přehledů SATCODX. V praxi to znamená, že do přijímače můžeme nainstalovat jednoduchým způsobem přehledy z celosvětově uznávaného serveru s přehledy SAT TV i R programů. Pochopitelně si můžeme vytvořit i vlastní setting, který pomocí rozhraní RS232 null modem kabelem přeneseme do počítače a po nezbytných úpravách zpět přeneseme do STB - podobně jako u jiných přijímačů.Nový software můžeme nahrát do přijímače pomocí souborů z internetu. Další možností je přenesení nového softu z přijímače do přijímače.


K přijímačům eMTech existuje na internetu softwarová podpora. Existují hezky zpracované editory settingů, settingy i pomocné utility a nový firmware pro jednotlivé modely této značky. Výborná podpora je např. na adrese http://www.mantraandy.com/emtech.htm
nebo http://www.emtech.it



ZÁVĚR
Přijímač eMTech má přehledné a velmi povedené grafické menu, kapacitu 4000TV/R programů, dva sloty CI, průchozí smyčku, modulátor (nastavitelný 21.-69.K) i digitální optický výstup Dolby Digital (AC3). Přijímač je u nás naprostou novinkou, proto zatím nejsou známy informace o spolehlivosti přístrojů. Na trhu je model nabízen za příznivou cenu od 8000Kč.

HODNOCENÍ
+ digitální výstup zvuku (optika)+ rychlé, přehledné a graficky povedené menu
+ favoritní skupiny
+ podpora dat ze serveru SATCODX
- chybí OSD v češtině
- v přístroji se zatím nedá trvale uložit zvukový doprovod k programu

Parabola.cz





Reklama




Vybrané články