Quantcast

CS Link se stává součástí skupiny majitele Canal Digitaal

| Tisk

logo Satelitní platforma CS Link mění svého majitele. Několikaměsíční jednání o prodeji satelitní televize CS Link se chýlí ke konci. Novým vlastníkem se stane lucemburská společnost M7 Group. Informuje dnes o tom E15.

Podle dostupných informací je těsně před podpisem smlouva mezi podnikatelem a spolumajitelem TV Prima Ivanem Zachem, vlastníkem CS Linku, a lucemburským operátorem, který převezme 100 procent společnosti Media Vision. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na svém včerejším zasedání již dala zelenou změně vlastníka společnosti Media Vision, který provozuje CS Link. „Rada vyslovila předchozí souhlas se změnou společníků Media Vision,“ řekla webu E15 ředitelka licenčního odboru RRTV Jitka Hrubá.

Jednání o prodeji CS Link se rozeběhla v létě loňského roku. Jedním z možných majitelů mohl být konkurenční satelitní operátor <>. Jednání ale v září 2010 ztroskotala.

Společnost M7 Group S.A. dobře znají čtenáři webu parabola.cz. Jde o významného provozovatele placených televizí v západní a střední Evropě. V Nizozemí provozuje pay-tv pod značkou Canal Digitaal, v Belgii TV Vlaanderen (Vlámsko) a TéléSAT (Valonsko) a od konce října 2010 v Rakousku službu AustriaSat, která nedávno oslavila 100 dní od svého spuštění a má již 10 tisíc abonentů.


obrázek
Mapa - M7 Group a její aktivity v Evropě. Červeně země, kde doposud působila, oranžově nová teritória.

Nový vlastník CS Linku společnost M7 Group S.A. má infrastrukturu a programovou nabídku, kterou může využívat i na českém a slovenském trhu. Jedná se o poměrně bohatou nabídku programů jako například BravaHDTV, Penthouse HD1 či Discovery HD Showcase v HD rozlišení a také několik SD programů jako například Eurosport, Hustler TV či Man-X. Všechny tyto stanice doposud v rámci spolupráce poskytoval společnostem provozující konkurenční službu Skylink.

M7 Group v Evropě provozuje a vlastní:

Canal Digitaal - pay-tv v Nizozemí


TV Vlaanderen - placená televize v Belgii / Vlámsko
TéléSAT - pay-tv v Belgii / Valonsko
AustriaSat - placená televize v Rakousku

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články