Quantcast

CS Link a Irdeto garantují funkčnost karet CryptoWorks

| Tisk

logo Media Vision, provozovatel české a slovenské digitální satelitní televize CS Link , vydává prohlášení o funkčnosti kódovacího systému CryptoWorks i karet CS Link (dříve Gital, Digitalink) dekódující programy tímto systémem.

Media Vision společně s provozovatelem nového i stávajícího kódovacího systému – Irdeto B.V. prohlašují, že karty kódované v režimu CryptoWorks budou funkční i po roce 2012 a to nejméně další 3 roky. Dodavatel kódovacího systému se zároveň zavázal poskytnout případnou technickou podporu i po roce 2012. „Panika o konci systému CryptoWorks je nepochopitelná," prohlásil Daniel Klička, ředitel společnosti Media Vision a dodává: „Systém CryptoWorks je stále plně funkční. Poskytuje nám nadále stabilitu a především bezproblémový provoz našich karet na všech licencovaných set top boxech se systémem CryptoWorks a modulech s tímto systémem."

Irdeto karty kódované novým kódovacím systémem budou v prodeji od 2. kvartálu 2011 a zákazníci si je následně budou moci vyměnit za původní karty. Výměna bude probíhat nejméně po dobu 24 měsíců. Prodej ICE karet Media Vision neplánuje. „Chceme se vyhnout prodeji hybridních karet ICE, které dle našeho názoru neposkytují bezproblémový provoz v dekodérech," zdůrazňuje Klička. Na karty CryptoWorks prodané po 1. 1. 2011 se dle Občanského zákoníku §620, odst. 1 vztahuje standardní záruční lhůta a případné reklamace budou probíhat v souladu s tímto zákonem.

FAQ

Co znamená konec roku 2012 pro karty kódované systémem CryptoWorks?
Znamená pouze jediné - bude ukončen aktivní vývoj systému CryptoWorks. Pro stávající klienty s kartami CS Link to neznamená vůbec nic. Karty i nadále budou dekódovat programy a to až do doby, než se Media Vision rozhodne ukončit provozování tohoto systému, tedy ne dříve než proběhne proces výměny karet u všech klientů. Media Vision a zástupci Irdeto B.V. (dodavatel obou kódovacích systémů) se shodli, že karty budou funkční ještě přibližně po dobu 5 let a do této doby budou již všechny karty vyměněny.

Jak je to s technickou podporou CW?
Irdeto B.V. poskytuje a bude poskytovat technickou podporu všem svým klientům na všech dodaných systémech, jakož i kartách, serverech, atd., tj. i po 31.12.2012.

Jaká je záruční lhůta u karet CW prodaných po 1. 1. 2011?
Na všechny karty CW, tedy i karty prodané po 1. 1. 2011 se dle Občanského zákoníku §620 odst. 1 vztahuje zákonná dvouletá záruční lhůta a případné jednotlivé reklamace probíhají v souladu s tímto zákonem. Media Vision je povinna tuto zákonnou záruční lhůtu dodržet.



Kdy budou v prodeji karty s novým kódovacím systémem a kdy bude ukončen prodej CW karet?
Nové karty budou v prodeji po ukončení testů, během 2. kvartálu 2011. MV neuvažuje o prodeji ICE karet a rovnou nabídne karty Irdeto. Po přechodnou dobu budou v prodeji Irdeto i CW karty současně. CW karty budou v nabídce dle potřeb trhu a poptávky ze strany partnerů a klientů. Předpokládaný termín ukončení prodeje je 3. kvartál 2011.

Jak bude probíhat výměna karet?
Detailní plán a podmínky výměny budou představeny po uvedení nových karet na trh.
Karty si zákazníci budou moci vyměňovat nejméně po dobu 24 měsíců.

Lucie Gleichová
Media Vision s.r.o.





Reklama




Vybrané články