Quantcast

Digi TV: Přesun AXN CE a Investigation Discovery

| Tisk

logo Seriálový a filmový adrenalinový kanál AXN a dokumentární stanice Investigation Discovery se přesouvají na nové kmitočty v rámci satelitní služby Digi TV.

Společnost RCS/RDS, provozovatel této mezinárodní satelitní platformy, se rozhodla provést optimalizaci transpondérové kapacity. Některé stanice se proto přesouvají na jiné frekvence, jiné tuto službu v minulých dnech opustily. Změny se dotkly i české i slovenské nabídky. V minulém týdnu byla ukončena distribuce zpravodajské televize CNN International. Více zde. Náhradu za tuto stanici provozovatel svým divákům neposkytl.

Další změny v Digi TV proběhly dnes - na freq. 12,535 GHz bylo ukončeno šíření rumunských filmových kanálů ActionStar, ComedyStar a CineStar, které v minulém týdnu opustily i konkurenční rumunskou platformu Dolce na satelitu Hellas Sat 2 (39°E). Trojici filmových kanálů, které v Digi TV skončily, doplňuje RTV Severin. Vedle této změny došlo ke změně frekvence programů AXN Central Europe a ID - Investigation Discovery. Tyto dva programy se zákazníkům v Česku a na Slovensku nyní poskytují na nových parametrech.

technické parametry:

satelit: Intelsat 10-02 (1°W)
kmitočet: 12,535 GHz
polarizace vertikální
SR: 15800
FEC: 3/4
norma: DVB-S
modulace: QPSK

vysílání zde ukončily programy:

ActionStar
ComedyStar
CineStar
AXN CE
Investigation Discovery
RTV Severin

Celý multiplex na freq. 12,535 GHz, pol. V má nyní připravené pozice pro případné nové stanice. Připomeňme, že Digi TV na podzim loňského roku provedla snížení symbol rate (SR) u tohoto transpondéru na 15800 ksymb/s. Uvolněnou kapacitu nadále využívá - nikoliv pro DTH služby ale pro zpravodajské příspěvky v SD i HD rozlišení.

nové technické parametry - AXN CE:

satelit: Intelsat 10-02 (1°W)
kmitočet: 12,717 GHz
polarizace vertikální
SR: 18400
FEC: 3/4
norma: DVB-S
modulace: QPSK

nové technické parametry - Investigation Discovery:



satelit: Intelsat 10-02 (1°W)
kmitočet: 12,527 GHz
polarizace horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S
modulace: QPSK

redakce





Reklama




Vybrané články