Quantcast

Setting do přijímačů ID Digital

| Tisk

Úvodem stručné vysvětlení pro neznalé - setting je soubor, ve kterém je obsažen seznam všech, nebo několika desítek vybraných aktuálně vysílaných programů ze satelitu. Settingy je možné najít na internetu, jsou většinou pravidelně aktualizovány, takže uživatel nemusí digitální satelitní přijímač ladit po každé změně ve vysílání programů a paketů. Setting se nahrává z PC do přijímače.
V rubrice Návody na našem webu Parabola.cz naleznete i popisy, jak přenést aktuální setting do/z přijímačů Humax, Hyundai a ID Digital.

Přijímače ID Digital, novinka tohoto roku, mají oproti ostatním jeden malý handicap. Na rozdíl od značek Humax a Hyundai či Nokia chybí na internetu nabídka kvalitních settingů i pro ID Digital. Několik uživatelů se na nás obrátilo s dotazem, kde uvedené settingy získat.

Řešení problému s nedostatkem setingů pro ID Digital není až tak složité, jak by se mohlo zdát. Přijímače ID DIGITAL vyrábí sesterská firma korejského výrobce přijímačů Humax. Díky tomu, že jsou přijímače ID Digital vyvíjeny na stejném základu, je tedy možné i do přijímačů ID DIGITAL nahrát setting pro přijímače HUMAX OAK. Těchto settingů je na internetu velké množství, zájemce má určitě z čeho vybírat. I na našem webu v rubrice Software jich najdete několik (pro FTA, rozdělené podle přijímacích družic a pod).

Co k přenosu settingu do přijímače potřebujeme?
Libovolný setting editor, který umožňuje nastavit System ID na libovolnou hodnotu (např. Formula V3, Humbox atd.). Dále budeme potřebovat již zmíněný setting pro přijímače Humax OAK a dále kromě null modem kabelu a PC samozřejmě i digitální receiver ID DIGITAL, do kterého chceme nahrát nový setting.

Následující popis je určen pro uživatele editoru Formula V3, u ostatních editorů je postup obdobný. Snad není třeba dodávat, že pomocí setting editorů Formula, Humbox a dalších je možné také settingy upravovat a měnit jednoduše v PC většinu nastavení přijímače.

Postup přenosu settingu do přijímače:


Spustíme editor Formula V3. V nabídky CONFIG - CONFIG nastavíme v menu model přijímače, nejlépe poslední volbu USER MODEL. Následuje důležitý bod - System ID je třeba přepsat na hodnotu, kterou má váš přijímač ID DIGITAL (najdeme v menu přijímače - Verze přijímače).
V menu File - Open v programu Formula otevřeme setting pro Humax OAK a přeneseme jej do přijímače standardním příkazem Data Download(podrobně i s obrázky viz rubrika Návody na tomto webu).
Při aktualizaci settingu musíme dát zřejmě pozor na jediné - pokud bychom použili setting s větším počtem programů než má náš přijímač (některé přijímače ID Digital mají 2000 předvoleb - FTA), nemusel by přijímač pracovat korektně (pokud by se vůbec dal setting nahrát, nezkoušeno).

Parabola.cz





Reklama




Vybrané články