Quantcast

TV Pohoda odstartuje 25.6.2012

| Tisk

logo Nová celoplošná televizní stanice TV Pohoda zahájí vysílání za necelý měsíc - 25. června 2012. Televize se zaměří na dětské diváky a většinovým majitelem bude podnikatel Radim Pařízek.

Termín startu oznámil Radim Pařízek. Stanici bude provozovat společnost Pohoda Top Media. Většinovým vlastníkem bude Rádio Čas, kteří patří Pařízkovi. Bývalý generální ředitel TV Nova Vladimír Železný má ve společnosti zhruba třetinový podíl.

"Vysílat začneme v úvodním módu, který ještě nebude v takovém rozsahu, jaká je koncepce programového schématu," uvedl Pařízek. Stanice má vysílat minimálně 16 hodin programu denně a programové schéma bude postupně doplňováno. V programu se má objevit i vlastní regionální zpravodajství.

Společnost Pohoda Top Media získala od české Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) licenci k provozování stanice TV Pohoda již v loňském roce. Pařízek o vlastní televizi usiloval řadu let. Byl mezi původními šesti držiteli licence pro digitální pozemní vysílání. Udělení licencí soud později zrušil.

TV Pohoda se objeví v DVB-T multiplexu 4, který má postupně rozšířit pokrytí. Společnost Digital Broadcasting, která síť buduje, má do konce června 2012 pokrývat 59,9 procenta území, na kterém žije 73,7 procenta obyvatel České republiky. Data vycházejí z metodiky ITI-R P.1546-2CA. Další rozšíření pokrytí území multiplexem 4 firma plánuje do konce října 2012, kdy bude pokrývat 77,2 procenta území, na kterém žije 85,9 procenta obyvatel ČR.


obrázek

▲ Mapa č. 1 - Pokryté území signálem multiplexu 4 - konec června 2012


obrázek



▲ Mapa č. 2 - Pokryté území signálem multiplexu 4 - konec října 2012

využito informací iDNES, ČTK

redakce





Reklama




Vybrané články