Quantcast

KINOSVĚT TV od 29.9. s dokumentárními a hranými filmy, celoplošně a zdarma

| Tisk

obrázek Dokumentární televize KINOSVĚT, která bude od půlnoci 29. září pokrývat 85 % populace v České republice a kterou bude možné přijímat zcela zdarma, rovněž nabídne od tohoto data řadu nových pořadů včetně filmů. Hlavním tématem každého večera se stanou tajemství a záhady. Uvedl dnes provozovatel televize KinoSvět.

Ve spolupráci s předními českými dokumentaristy vyrábíme sérii vztahující se k záhadám a tajemstvím. Z této oblasti máme navíc k dispozici řadu dalších českých archivních a nových zahraničních snímků“, potvrzuje Leoš Pohl, jednatel Československé filmové společnosti, která KINOSVĚT provozuje a dodává: „Každý večer v pravidelnou dobu pak uvedeme celovečerní hraný, či dokumentární film z domácí, nebo zahraniční produkce“.

Tím však programové změny na KINOSVĚT TV nekončí. Televize nabídne i pravidelné programové bloky vztahující se k historii, vesmíru, cestování, vědě a technice, životnímu stylu, světovým událostem a v neposlední řadě i k vojenství a válkám, jak minulým, tak současným. Při jejich konkrétní skladbě čerpala nejen z domácí produkce, ale i z produkce významných zahraničních televizí a mezinárodních institucí.

KINOSVĚT TV nezapomene ani na děti. Pro ně je připraveno pravidelné pásmo Minisvět naplněné pohádkami a písničkami. Nezůstanou ošizeni ani diváci, kteří na KINOSVĚT TV vyhledávali dobové dokumenty z československé a české minulosti, počínaje politikou a konče kulturou. Těm je určen pravidelný blok pořadů Retro.



KINOSVĚT TV bude vysílat celoplošně v regionální síti 7 společnosti Progress Digital. Doposud bylo KINOSVĚT TV možné sledovat v kabelových a v IPTV sítích a v terestrické regionální síti 4, která pokrývá Prahu, Středočeský kraj a Mostecko. Tyto distribuční cesty zůstanou zachovány. KINOSVĚT TV od 29. září rovněž zahájí vysílání ve formátu 16:9.

Od 8. září budou na webové stránce KINOSVĚT TV k dispozici jak přesná mapa pokrytí, tak podrobný návod jak televizi v jednotlivých oblastech naladit.

redakce





Reklama




Vybrané články