Quantcast

Prima požádala o licenci pro nový kanál Prima 8

| Tisk

logo Česká komerční skupina Prima chystá nový kanál s názvem Prima 8. Společnost FTV Prima, spol. s.r.o. již požádala českého regulátora médií RRTV (Rada pro rozhlasové a televizní vysílání) o udělení příslušných vysílacích licencí.

Nová stanice Prima 8 chce vysílat prostřednictvím pozemních vysílačů, satelitu a přes internet. Detaily ohledně nové stanice zatím provozovatel nezveřejnil.

FTV Prima aktuálně provozuje 7 lineárních kanálů - plnoformátový program TV Prima, mužský kanál Prima COOL, ženský program Prima LOVE, dokumentární stanici Prima ZOOM, filmový program Prima MAX, časově posunutou verzi hlavního programu Prima +1 a pro diváky na Slovensku stanici Prima PLUS, mezinárodní verzi hlavního programu TV Prima. Pod značkou Prima ještě na trhu funguje stanice Prima Comedy Central, kterou ale provozuje společnost Viacom International Media Networks (VIMN).



Programy TV Prima a Prima COOL jsou součástí celoplošného DVB-T multiplexu 2, který provozuje společnost České Radiokomunikace. Další stanice (Prima LOVE, Prima MAX a Prima ZOOM) jsou součástí celoplošné sítě 3 provozovatele Czech Digital Group. Všech 5 národních stanic FTV Prima je také součástí Přechodového multiplexu 12 (PS12), který pracuje v nástupnickém standardu DVB-T2.

Všechny programy skupiny Primy jsou také dostupné u všech satelitních DTH platforem a dalších televizních operátorů.

redakce





Reklama




Vybrané články