Quantcast

Magnet TV - nová satelitní DTH platforma již spuštěna

| Tisk

Jak již server parabola.cz v minulosti informoval, na slovenském trhu vznikla nová satelitní platforma s názvem Magnet TV. Její spuštění bylo několikrát z technických důvodů odloženo, ale nakonec se vše v dobré obrátilo a platforma spustila svůj řádný provoz.

Magnet TV využívá služeb B2B satelitní platformy Pantelio na družici Hispasat na pozici 30° západně. Vysílání z této družice je možné zachytit v ČR a SR s parabolou o průměru pouhých 60 cm. Na východním Slovensku doporučuje operátor průměr paraboly 80 cm.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Přijímač PANACCESS MAGNET-TV COMBO pro Magnet TV (foto prodejce)

Provozovatelem vysílání je společnost Nitranet s.r.o. Hlavním technickým partnerem je známý slovenský distributor satelitní techniky firma SORTEC EUROPE s.r.o. Pro příjem satelitní televize Magnet TV potřebujete volný výhled na družici Hispasat na pozici 30° západně a satelitní přijímač s vestavěným dekodérem Panaccess.

Druhou možností je použití CA modulu Panaccess ve vašem TV přijímači nebo ve vlastním satelitním přijímači, který má k dispozici CI slot pro vložení dekódovacího modulu.

Většina programů satelitní televize Magnet TV je kódována právě moderním systémem podmíněného přístupu Panaccess, který je bezkartový. Server parabola.cz přinese svým čtenářům v nejbližší době exkluzivní podrobnou recenzi jak operátorem nabízeného satelitního přijímače s vestavěným dekodérem Panaccess, tak i samotného dekódovacího modulu Panaccess, který prověříme v řadě satelitních přijímačů.


obrázek

▲ Obr č. 1 - CA modul pro Magnet TV (foto prodejce)

Tento modul Panaccess pro příjem Magnet TV budeme také vždy testovat s veškerými novými satelitními přijímači, které budeme na webu parabola.cz recenzovat, tak jako to činíme u dekódovacích modulů či samostatných dekódovacích karet stávajících satelitních operátorů.

Satelitní televize Magnet TV aktualizovala svoji webovou adresu, tak aby veškeré informace byly zde aktuální. Zákazníkům je již k dispozici plně funkční registrace zařízení pro příjem služby Magnet TV, kterou je nutné provést po jeho zakoupení.

Dále má zákazník možnost ověření jaké služby má aktivní a rovněž i aktivaci všech služeb, která se provádí pomocí kupónů. Ty se nabízí na období 1 měsíc, 3 měsíce a 1 rok.

Satelitní televize Magnet TV nabízí až 87 programů, z toho 33 programů v HD kvalitě. Základní balíček „magnet-tv štart“ obsahuje 49 programů a je nabízen za cenu 3,90 € / měsíc:

Jednotka HD, Dvojka HD, Markíza HD, JOJ HD, Doma HD, Dajto HD, Plus HD, Wau HD, TA3 HD, ČT1 HD, ČT2 HD, ČT:D HD, ČT art HD, ČT 24 HD, ČT SPORT HD, JOJ Cinema HD, FilmBox, Nova International, Prima Plus HD, BARRANDOV TV, m1 HD, m2 HD, Duna TV HD, Duna World, RiK HD, TUTY HD, Óčko TV, REBEL, REBEL 2 - Slušnej kanál, Šlágr TV, Senzi, NOE, LUX, LEO TV, Extasy, TV Bratislava HD, TV Vega, TV Central, TV Povazie, TV Severka, TV Hronka, TV7, TV9, TV Senior, PRO7, TVP Polonia, TV5MONDE, RAI UNO, UA TV

Regionální slovenské programy Bratislava HD, TV Vega, TV Povazie, TV Severka, TV Hronka, TV7 a TV Senior nejsou kódované.

Operátor dále nabízí programový balíček „magnet-tv rodina“, který obsahuje 22 programů a je nabízen za cenu 3,90 € / měsíc:

FilmBox+, AXN, AXN Black, AXN White, CS Film, CS Mini, National Geographic HD, Nat Geo Wild, Travel channel HD, Fishing and Hunting, DoQ, Fine Living HD, Food Network HD, Mňam, Hobby, Mňau, Cartoon Network, Boomerang, BABY TV, VH1, Retro Music TV, Dorcel TV HD

Zatím posledním nabízeným balíčkem je „magnet-tv trendy“, který obsahuje 16 programů a je nabízen za cenu 3,90 € / měsíc:

Eurosport 1 HD, Eurosport 2 HD, Nova Sport 1, Nova Sport 2 HD, Arena Sport 1 HD, Arena Sport 2 HD, Sport 5, Discovery Science, Discovery Channel, Animal Planet, ID Xtra, TLC, Nickelodeon, Disney Channel, Disney Junior, Nick Jr.

Satelitní televize Magnet TV počítá v nejbližší době zařadit do své nabídky i balíček s maďarskými programy, které se na Slovensku těší velké oblibě.

Na družici Hispasat v rámci platformy Pantelio je k dispozici řada soukromých maďarských programů.

Jednotlivé balíčky lze objednat i samostatně, nejsou vázány na nabídku “magnet-tv štart“. Další příjemnou zprávou je skutečnost, že v ceně jednoho předplatného je nárok na registrování třech (!) zařízení. Zákazník si dokoupí další zařízení a zaregistruje je na webu operátora jako „hlavní zařízení“, to je vše, měsíčně už tak za službu nedoplácí nic. Na všech třech zařízeních má stejnou programovou nabídku. To je vzhledem k ceně služby více než atraktivní záležitost.

Pro šíření programů Magnet TV je na družici Hispasat vyhrazeno 6 frekvencí (transpondérů) a to v jedné polaritě (vertikální). To je jistě velkou výhodnou při rozvodu signálu do více místností, stačí použít pouze rozbočovač. Další výhoda jedné polarizace je pak při realizaci STA rozvodů.

Jedná se o tyto transpondéry: 11731, 11771, 11811, 11851, 11891 a 11931 MHz, vše vertikální polarizace, symbol rate SR 30000, FEC 3/4, norma DVB-S2, modulace 8PSK.

Elevace paraboly na družice Hispasat je poměrně nízká, což je výhodné při zhoršených klimatických podmínkách, např. v zimě, kdy se Vám nebude usazovat sníh na parabole a nebude tak zhoršovat úroveň signálu.

Zařízení nabízené operátorem pro příjem Magnet TV:

* Set top box PANACCESS MAGNET-TV COMBO
* CA modul Panaccess - bezkartový

Jak jsme již uvedli v úvodu, obě výše uvedená zařízení pro Vás podrobně otestujeme a seznámíme Vás s nimi v exkluzivních recenzích pro náš portál.



Provozovatel satelitní služby Magnet TV pro nové zákazníky připravil speciální akci, kde v ceně dekódovacího modulu je zahrnuto speciální 3 měsíční PROMO všech (!) balíčků Magnet TV včetně služby CATCH UP (archív programů v rámci vysílání HbbTV).

PROMO je nutno aktivovat na webu satelitní služby Magnet TV speciálním aktivačním kódem, který je platný do 31.12.2018.

Příjem nabídky Magnet TV je možný také pomocí OTT zařízení jako jsou smartphony, tablety nebo boxu Amiko A4 OTT (Amiko A4K). Stačí si jen nainstalovat aplikaci „Panaccess Streaming“, která je k dispozici zdarma jak pro Android, tak i pro iOS. K těmto OTT zařízením je třeba zakoupit jednorázovou licenci v ceně 9,90 eur s DPH. Licenční kód je možné zadat na vícero OTT zařízeních, využívat aplikace pro sledování Magnet TV je však možné současně jen na jednom OTT zařízení. Samozřejmě i s touto službou čtenáře webu parabola.cz podrobně seznámíme.

Operátor do budoucna počítá i se známou videopůjčovnou filmů Banaxi jak v rámci své HbbTV aplikace šířené přes družici Hispasat, tak i v rámci OTT služeb.

Ing. Martin Švehlík





Reklama




Vybrané články