Quantcast

freeSAT ukončil SD distribuci Nova Action, přelaďte na HD verzi

| Tisk

logo Nova Action, jeden z tématických programů televizní skupiny Nova, skončil na satelitní placené televizi freeSAT v klasickém SD rozlišení. Program je nadále součástí české nabídky freeSATu. Diváci si musí vyhledat HD verzi.

Společnost UPC DTH ukončila distribuci Nova Action v SD rozlišení. Program v SD zmizel z multiplexů operátora v MPEG-2 i MPEG-4. Divákům zůstala technicky kvalitnější HD distribuce, která je poskytována z kapacit operátora Slovak Telekom (ST).

Konec SD distribuce Nova Action pro diváky by neměla představovat žádnou zásadní změnu v příjmu stanice. Pro původní MPEG-4/SD verzi potřebovali diváci novější set top box či televizor s podporou MPEG-4. Stejný přijímač lze použít i pro HD distribuci. Nutné je ale nové naskenování se zadáním parametrů příjmu. Majitelé starších MPEG-2 set top boxů musí upgradovat své přijímací zařízení.

technické parametry:

satelit: Thor 7 (0,8°W)
frekvence: 12,168 GHz
polarizace: horizontální
SR: 30000
FEC: 3/4
norma: DVB-S2


modulace: 8PSK

Pro zákazníky freeSATu CZ s dotovanými set top boxy operátora se nic nemění. Nova Action HD je nadále dostupná na 6. pozici v EPG, kde již dříve nahradila původní SD verzi.

redakce





Reklama




Vybrané články