Quantcast

EarthxTV HD odstartoval na platformě Skylink

| Tisk

Společnost M7 Group rozšířila programovou nabídku o stanici EarthxTV. Stanice je dostupná v HD rozlišení volně ( FTA) a je tedy dostupná pro všechny - i pro diváky platforem M7 Group - Skylink, Canal Digitaal a TV Vlaanderen.

Na platformě Skylink je stanice EarthX TV HD dostupná na satelitu Astra 3B na 64. pozici v EPG v České republice a na 60. předvolbě na Slovensku. Canal Digitaal stanici zařadila na 49. pozici a TV Vlaanderen na 91. předvolbu.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Earthx TV - záběr z příjmu stanice

Vedle satelitní distribuce se program brzy objeví jako lineární kanál v OTT platformách M7 Group v Maďarsku (Direct One), Rumunsku (Focus Sat), Rakousku (HD Austria) a Valonsku (TéléSAT).

Cílem stanice Earthx TV je oslovit lidi po celém světě s udržitelnými řešeními environmentálních problémů. EarthxTV nabízí stovky hodin programmingu, které zahrnují původní a akviziční pořady, které zkoumají širokou škálu témat včetně hrdinů divoké zvěře a ochrany přírody, extrémní počasí a přírodní zázraky, technologie a inovace, domov a životní styl, cestování a jídlo. Stanice také vysílá dokumentární celovečerní filmy.


obrázek

▲ Obr č. 2 - Earthx TV - záběr z příjmu stanice

Stanice EarthxTV se v srpnu objevila na britském trhu, kde byla zařazena do tamních televizních platforem Sky UK a Freeview. Nyní stanice expanduje do Evropy prostřednictvím kapacity M7 Group, člena CANAL+.

technické parametry - EarthxTV:


satelit: Astra 3B (23,5°E)
frekvence: 12,129 GHz
polarizace: vertikální
SR: 29900 ksymbs/s
FEC: 2/3


norma: DVB-S2
modulace: 8PSK

EarthxTV.
service ID: 21233
video PID: 533 (MPEG-4/HD)
audio PID: 113 (AC3, anglicky)
CA systém: žádný (FTA)

redakce





Reklama




Vybrané články