Quantcast

Card Splitters Made in Czech (Cryptoworks)

| Tisk

Jedna karta pro více přijímačů, sestavaMáte jeden digitální satelitní receiver Humax CRCI-5500, VACI-5300, VACI-5200, CR-5510, CR-FOX, VA-FOX a více dekódovacích karet, které standardně nelze používat všechny najednou? Pro tuto situaci již existuje české řešení - přepínače až 4 karet v jednom systému, které jsme dříve popsali. Bližší popisy naleznete v sekci 'ABC'.

Existuje však i opačný problém, sledování kódovaných programů z jedné karty na více satelitních receiverech. Zdá se Vám takové řešení zbytečné? Zřejmě ne, protože v poslední době se stále častěji setkáváme s žádostí čtenářů o informace, jak vyřešit příjem kódovaných programů na více satelitních přijímačích v jedné domácnosti. Ceny digitálů se snižují a dnes již není neobyklé, když je v rodině využíváno více receiverů.
Zájem českých a slovenských diváků je zaměřen hlavně na příjem programů v systému Cryptoworks. Pokud chce rodina sledovat kódované programy na více receiverech, musí do každého přijímače pořídit příslušnou dekódovací kartu.

Na evropském trhu se před nedávnem objevily tzv. SmartCard Splitters, jenž umožní díky chytrému technickému řešení při použití jedné karty rozšířit příjem kódovaných programů na několik dalších receiverů, které mají integrovaný stejný modul (dekodér) či vložen stejný modul. SmardCard Splitters, který jsme Vám již krátce představili v minulém týdnu, byl vyvinut v Evropě pro potřeby dekódování programů zvláště v systému Seca Mediaguard.

Jedna karta pro více přijímačů

Dnes vám představujeme českou variantu SmartCard Splitters, která se nazývá Server & Slaves. Zařízení si poradí především s dekódováním programů na více přijímačích v kódovacím systému Cryptoworks (pro který bylo vyvíjeno) při použití pouze jedné karty. Celé řešení "Server & Slaves" připomíná počítačovou síť, kde v SERVERu, "mozku" celého zařízení je ve čtečce vložena příslušná dekódovací karta Cryptoworks. SERVER dále obsahuje 5 portů - 'zásuvek' pro připojení až pěti satelitních receiverů prostřednictvím čtyř, nebo šestivodičového telefonního kabelu, zakončeného standardním telefonním konektorem RS6. Na druhém konci kabelu je pak speciální adaptér SLAVE, který se vloží do interního či externího modulu Cryptoworks.

Jedna karta pro více přijímačů, zařízení serverV současné době jednotka SERVER umožňuje připojení až pěti portů (přijímačů). Zařízení lze rozšířit až na 10 portů. Každý připojený receiver s dekodérem funguje nezávisle na ostatních. Uživatelům v běžné domácnosti mohou standardně postačovat dva, příp. tři porty. Velmi jednoduchým způsobem se tak lze "podělit" o jednu kartu bez nutnosti pořizovat další. Každý SLAVE může být spojen s portem jednotky SERVER telefonním kabelem do délky 100m.

Výrobek Server & Slaves podporuje v současnosti všechny digitální satelitní receivery Humax používané pro příjem Cryptoworks, tj. CR-Fox, VA Fox (sw upravený), CR-5510, CRCI-5500, VACI-5200, VACI-5300 (sw upravený), dále pak i receivery Philips, které byly svého času především v polské verzi volně v prodeji - Philips DSB-3010 i Philips DSX-6010. Zařízení je možné použít i ve všech receiverech s Common Interface (přijímače se sloty) s vloženým modulem Cryptoworks verze 1.15. V současné době je před ukončením vývoje i další řešení pro receivery s integrovaným modulem Cryptoworks - EMTECH 150-CR, EMTECH 200-CRCI, Mascom 1100-CR a Mascom 1100 CR-CI, které používají jiný komunikační protokol.



ZÁVĚR
První české technické řešení dekódování programů z jedné karty na více receiverech se nazývá Server & Slaves. Zařízení bylo vyvinuto zvláště pro domácí podmínky - tj. pro dekódování programů v kódovacím systému Cryptoworks. Předpokládaná koncová cena (bez kabelů a montáže) by se mohla pohybovat kolem 3000,- Kč za zařízení "Master" a kolem 1500,-Kč za produkt "Slave".

redakce





Reklama




Vybrané články