Quantcast

2 programy Polsatu budou v nové platformě TVP

| redakce | tisk

Nová polská DTH platforma polské veřejnoprávní televize TVP (Telewizja Polska) bude obsahovat také 2 programy komerční televize Polsat - konkrétně Polsat a Polsat 2. Základní (nekódovaná) nabídka TVP na satelitu bude obsahovat programy TVP1, TVP2, TVP INFO, TVP Polonia, TVP Historia, TVP Kultura, TVP HD, TV Puls a TV Trwam.

Tyto stanice budou FTA a pro příjem nebude potřeba žádná dekódovací karta. Programy budou šířeny v tzv. spot beamu, který bude mít omezené pokrytí jen na území Polska s přesahem do okolních zemí. Podrobnosti o sport beamu zatím nejsou k dispozici. Jisté je jen to, že bude využíván na některém satelitu Astra na pozici 19,2°E.

Druhý balíček programů TVP bude kódován a pro příjem bude zapotřebí přístupová karta (FTV). Nabídka bude obsahovat stanice Polsat, Polsat 2, TVN, TVN7 a TVP Sport s časově neomezeným příjmem bez jakýchkoliv měsíčních poplatků. V této nabídce nebude program TVN HD kvůli upscalingu a chybějícímu nativnímu HD obsahu.

Třetí balíček TVP nabídne 20 až 30 placených kanálů (signály programů budou kódované). Divák bude platit za program, který chce sledovat od 1 do 7 zlotých měsíčně.

V nabídce platformy TVP bude chybět komerční TV4.

Platforma TVP bude šířena ze satelitů Astra (19,2°E) v normě DVB-S2/MPEG-4. Kódovací systém zatím nebyl vybrán.

TVP připravuje další dva tématické programy, které by měly odstartovat do konce letošního či začátkem příštího roku.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články