Quantcast

NOVA Sport výrazně posiluje vysílací schéma

| redakce | tisk

Po úspěšném vysílaní seriálu Moto GP a tenisového Wimbledonu představuje NOVA Sport dvě nové vlajkové lodě. Sportovní stanice NOVA Sport získala vysílací práva na nejprestižnější klubovou soutěž světa - UEFA Champions League. Další významnou programovou akvizicí jsou vysílací práva na Kontinentální hokejovou ligu (KHL).

NOVA Sport získala práva na přímé přenosy druhé volby (úterý a středa) a na vysílání všech dalších odehraných zápasů fotbalové Champions League ze záznamu. Práva pro ČR a SR, včetně internetových práv, jsou na období 2009 - 2012.

Dne 18. 8. 2009 ve 20.45 přinese stanice NOVA Sport historicky první přímý přenos z Champions League. Všechna živá vysílání budou doprovázena moderovaným studiem. „Divákům nabídneme 2 přímé přenosy z každého kola a další 2 přímé přenosy na internetu. V týdnech, ve kterých se Champions League nehraje, budeme pravidelně zařazovat záznamy nejlepších utkání,“ říká Marek Kindernay, ředitel stanice NOVA Sport.

Každé pondělí a pátek od 18.00 bude stanice NOVA Sport navíc vysílat vybraná utkání Kontinentální hokejové ligy (KHL). Sezóna 2009/10 přinese 64 přímých přenosů včetně celé série play off, finále a týdenní sestřih v Magazínu KHL. Ředitel stanice NOVA Sport Marek Kindernay vysvětluje zařazení KHL do vysílání: „Stále větší množství českých a slovenských hráčů v soutěži a vzrůstající prestiž KHL nás vedla k rozhodnutí zajistit si práva. Jsme přesvědčeni, že příznivé vysílací časy přímých přenosů pomohou oslovit více diváků a přivedou je k televizním obrazovkám.“

První přímý přenos uvidí diváci na obrazovkách NOVA Sport v pátek, 11.9.2009 od 18.00 hodin.

Champions League i KHL tak posílí podíl přímých přenosů vysílaných v průběhu týdne.

60% veškerého programu stanice NOVA Sport bude vysíláno ve formátu Full HD. Ve vysoké kvalitě je nejen kompletní program Ligy mistrů, stejně tak 4 z 5 zápasů Premier League a polovina zápasů NHL.

zdroj: PR Nova sport





Reklama




Vybrané články