Quantcast

Konec kanálů Fox Life a MCM Belgique

| redakce | tisk

Na konci roku 2009 bylo ukončeno šíření dvou programů na satelitu Atlantic Bird 3 5°W) - francouzské mutace Fox Life a belgické verze francouzské televize MCM. Obě stanice skončily provoz z finančních důvodů.

Fox Life, kanál společnosti Fox International Channel, se v posledních týdnech vysílal ve francouzských kabelových a IPTV sítích Orange, SFR, Free a Numericable. Satelitní signál kryptovaný systémem BISS sloužil jen jako distribuční trasa pro operátory. Dříve se program vysílal i v rámci satelitní pay-tv platformy CanalSat. Bohužel se provozovatelé nedohodli na podmínkách šíření a omezená dostupnost stanice znamenala velké problémy.

Začátkem prosince se Fox Life naopak objevil v holandské platformě Canal Digitaal a TV Vlaanderen jako náhrada za neúspěšný pokus nabídnout holandským domácnostem německý hudební program se šlágry Schlager TV.

MCM Belgique končí ze stejného důvodu. Kanál MCM v programové verzi speciálně upravené pro potřeby belgického trhu nebyl rentabilní a od ledna 2010 je v nabídkách tamních operátorů jiný program - Virgin 17. Televize MCM Belgique používala k distribuci satelitního signálu stejný satelit. Signál byl kódován systémem Viaccess PC 2.3 (tzv. Viaccess 1).

technické parametry:

• Atlantic Bird 3 (5°W), freq. 12,543 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S





Reklama




Vybrané články