Quantcast

Hudební Latina F přešla do DVB-S2

| redakce | tisk

Populární bulharská hudební televize Latina F (Latina Fiesta) přešla z DVB-S do DVB-S2 multiplexu. Program se nyní vysílá společně s dalšími bulharskými kanály. Relativně nízká přenosová rychlost ale nyní může způsobit problém na některých set top boxech.

O plánovaném transferu Latina F do DVB-S2 server parabola.cz informoval již dříve. Cílem provozovatele je zajistit bezproblémovou distribuci programu do kabelových sítí po celém Bulharsku.

Stanice Latina F vysílá free-to-air (volně) spolu s bulharskými programy bTV, bTV Comedy, bTV Cinema a VTK. Většina stanic bude brzy kryptována (CA Irdeto 2). Latina F zde zůstane free-to-air. Takže vedle DTC poslání (distribuce do kabelových sítí) může signál stanice plnit i úlohu DTH příjmu.

technické parametry:

Intelsat 12 (45°E), freq. 11,632 GHz, pol. V, SR 9400, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK

Latina F se zaměřuje na videoklipy z Latinské Ameriky. Kanál původně byl šířen volně na satelitu Thor 3 (0,8°W), z pozice, kde je mj, šířena i Digi TV a v budoucnu i UPC Direct. Zřejmě z finančních důvodů se zvolil jiný satelit, který není příliš vyhledáván pro DTH příjem.

zdroj: flysat + vlastní zpráva





Reklama




Vybrané články