Quantcast

Vznikla česká internetová televize Boy TV

| redakce | tiskobrázek k článku: Vznikla česká internetová televize Boy TV

V Česku v červnu loňského roku vznikla nová internetová televize pod názvem Boy TV, která tvrdí, že je televizí nejenom pro kluky. Po roce fungování stanice vysílání každý den sleduje 500 až 700 diváků.

Nový projekt Boy TV navázal na stanici Gay TV, jeden z projektů AmbrosiaTV, který se dál nerozvíjel a před časem nadobro skončil. "Tuto mezeru na českém, ale i východoevropském trhu začala v červnu 2009 vyplňovat internetová televize Boy TV, která se těší až nečekaně vysokému zájmu," řekl webu parabola.cz Jakub Kočnar, mluvčí Boy TV.

Boy TV je převážně filmovou televizí, vysílá i velká díla světové kinematografie, která na jiných televizích většinou neuvidíte a nebo jen v rámci nočního vysílání, kdy je sledovanost minimální. Nejspíš i díky tomu se těší Boy TV velkému diváckému zájmu, který stále rychle narůstá.

"Boy TV není však zaměřena jen na nějakou uzavřenou komunitu Gayů a Lesbiček. Naopak se snaží tato témata nabízet i širší veřejnosti, která např. sympatizuje s těmito tématy a nebo prostě jen chce vidět filmy a pořady které jinde neběží. Jde tedy o friendly televizi, která by neměla pobuřovat ani žádného heterosexuála," tvrdí mluvčí Boy TV.

Vysílání na Boy TV běží prozatím vždy od 19 hod. do půlnoci a je možné si jej spustit na stránkách http://www.boytv.cz . Vysílání je možné sledovat v prohlížeči Internet Explorer nebo přehrávačích WimAmp či VLC player.

"V programu najdete např. serál Queer as Folk (USA), který je opravdu velice oblíbený. Dále v rámci čtvrtečních vysílání běží lesbický seriál L Word a připravovány jsou další. Co se filmů týče, je zde opravdu bohatá škála velmi zajímavých a žádaných filmů," vyjmenovává Jakub Kočnar.

V rámci expanze Boy TV je chystána vlastní produkce, kde se objeví různé reportáže z akcí, pozvánky a zajímavosti, ale také pořady o módě, vlastní hitparáda a další. Novinkou je také chystaná interakce s vysíláním, kdy by diváci mohli ze svého počítače přímo ovlivnit vysílání (např. hlasováním apod.)

Boy TV je také partnerem akcí QUEER PARADE BRNO 2010, GAY MAN 2010, MUŽ ROKU 2010 a dalších.





Reklama




Vybrané články