Quantcast

V Rusku startuje kanál Sport 1. Zaměří se na Premier League

| redakce | tisk

Náměstek generálního ředitele VGTRK Dmitryj Mednikov oznámil, že dne 14.8.2010 zahájí vysílání nový ruský sportovní kanál pod názvem Sport 1. Stanice bude vysílat zápasy anglické fotbalové Premier League.

V dlouhodobém horizontu se na nové stanici mohou objevit i jiné sporty o které nemá zájem masové publikum. Poplatek za příjem Sport 1 se bude pohybovat v průměru 10 rublů měsíčně (cca 6,30 Kč).

Nový ruský placený kanál Sport 1 odstartuje 14. srpna. V příštích třech letech budou moci diváci sledovat všechny zápasy anglické fotbalové Premier League, záznamy a další relace. V budoucnu i další sporty.

Mednikov oznámil, že VGTRK vyjednává s klíčovými provozovateli kabelového a satelitního vysílání, včetně platformy NTV Plus. Vedle televizního šíření se zápasy v budoucnu objeví i v rádiu, na internetu a dokonce i na mobilních telefonech.

Kommersant dříve napsal, že právo na vysílání zápasů anglické Premier League VGTRK získalo za cenu vyšší než 10 milionů USD. Dva nebo tři zápasy z každého kola budou vysílány zdarma na stanici Rusko 2 (Rossija 2).

Práva na Premier League doposud držela přímo pay-tv NTV Plus. Ztrátu lukrativních přenosů znamená vyjednat vstup Sport 1 do nabídky placené televize NTV Plus.

zdroj: tele-sat.info





Reklama




Vybrané články