Quantcast

Eutelsat k přerušení vysílání platformy Poverkhnost Plus

| redakce | tisk

Satelitní operátor Eutelsat zveřejnil své oficiální stanovisko o zastavení šíření programů ukrajinské satelitní platformy Poverkhnost Plus. Provozovatel placené televize své abonenty informoval, že důvodem k přerušení vysílání jsou technické problémy se satelitem.

To není pravda. Eutelsat S.A. úmyslně ukončil šíření programů platformy. Poverkhnost Plus využíval 4 transpondéry na satelitu Eutelsat W4 (36°E).

"Ujišťuji Vás, že nemáme žádné problémy se satelitem - všechno pracuje a funguje správně. Transpondéry byly záměrně z naší strany odpojeny, protože uvnitř Poverkhnost Plus probíhají jednání o změně vlastníka. Proto se těšíme na úspěšné dokončení jednání, po kterých bude projekt pokračovat," řekl Nikolaj Orlov, který zastupuje Eutelsat S.A. v zemích SNS. Vedle toho se Orlov zmínil o dluhu Poverkhnost Plus. Konkrétní částku ale neuvedl.

Nikolaj Orlov reagoval na prohlášení ze dne 16. srpna, kdy platforma Poverkhnost Plus oznámila přerušení vysílání. Výkonný ředitel platformy Vadim Gruzin pak vysvětlil, že důvodem jsou technické problémy se satelitem.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články