Quantcast

V Chorvatsku vznikají nové stanice RTL 2 a Doma TV

| redakce | tisk

Na pondělním zasedání chorvatské Rady pro elektronická média (VEM) byly vydány licence RTL Televizja a Nova TV pro speciální digitální televizní kanály RTL 2 a Doma TV. Vysílání stanic by mělo začít do konce tohoto roku nebo do 90 dnů ode dne zveřejnění v Úředním věstníku.

Kanály RTL 2 a Doma TV získaly licenci na 15 let a budou součástí digitálního pozemního multiplexu B (mux B) v Chorvatsku, který má celostátní pokrytí.

O licence usilovaly projekty RTL 2 (RTL Televizija d.o.o.), Doma TV (Nova TV d.d.), Kapital Network (Kapital Net d.o.o.) a OBN (GRP Media).

"Jsme velmi potěšeni, že Rada pro elektronická média se rozhodla udělit povolení na specializovaný kanál. RTL Hrvatska se zavázala k trhu a novým trendům a věříme, že můžeme nabídnout pořady celé řadě diváků. Tato dlouhodobá investice poskytne zábavu pro celou rodinu s denní talk show, která bude páteří denního programu. Vysílání začne co nejdříve a v souladu s právními předpisy," řekl Johannes Züll, generální ředitel společnosti RTL Televizja.

RTL2 bude specializovaný a zábavní kanál. Kanál přinese pořady o cestování, přírodě, kulinářské show, zábavné pořady pro děti, seriály a hudbu.

"Jsme velmi potěšeni, že naše nabídka je uznána jako významná investice do vývoje chorvatského televizního průmyslu a program potřebám chorvatského národa. Nova TV d.d. v průběhu několika let ukázala, že ví, jak udělat kvalitní a sledovaný program. Domácí produkce je jedním ze základů úspěšné strategie a směr, kterým chceme jít se specializovanými kanály," řekl generální ředitel Nova TV Dražen Mavrić u příležitosti získání licence pro stanici Doma TV.

Vysílání Doma TV se bude skládat ze zábavních pořadů, seriálů a filmů.

zdroj: mportal.com.hr





Reklama




Vybrané články