Quantcast

Romantis s kapacitou na satelitu Intelsat 17

| redakce | tisk

Satelitní operátor Romantis si pronajal transpondérovou kapacitu na satelitu Intelsat 17 s cílem rozšířit distribuci televizních stanic a provozovatelů sítí VSAT. Kapacitu hodlá společnost využít pro budování datových sítí, širokopásmového přístupu na internet, zpravodajské a sportovní příspěvky (SNG) a výměny obsahu mezi televizními studii.

Romantis bude využívat kapacitu v ruském svazku.

"Satelitní kapacity je akutní nedostatek. Každý nově vynesený satelit si zaslouží pozornost. Výkon, rozsáhlé pokrytí území celého Ruska, SNS a Evropy dává Intelsatu 17 všechny předpoklady, aby existovala poptávka po službách na ruském trhu," řekl generální ředitel Romantis Vladislav Ignatov. Romantis v současné době využívá kapacitu na sedmi satelitech Intelsatu.

Intelsat 17 byl vynesen nosnou raketou Ariane 5 dne 26. listopadu 2010 v 19:39 hodin středoevropského času z kosmodromu Kourou z Francouzské Guayany. Satelit zhotovila společnost Space Systems / Loral (SSL) na základě objednávky společnosti Intelsat SA. Družice je vybavena transpondéry v C a Ku pásmu a poskytne pokrytí celé Evropy, Středního Východu, Afriky, Ruska a Asie. Zahájení provozu je naplánováno na první kvartál 2011. Intelsat 17 nahradí starší družici Intelsat 702.

zdroj: Romantis





Reklama




Vybrané články